Vantaalainen Ada Pietarinen opiskelee keskiviikkona lähes autiossa koulussa: ”Nyt varmasti saan vastausvuoron” - Kaupunki | HS.fi

Vantaalainen Ada Pietarinen opiskelee keskiviikkona lähes autiossa koulussa: ”Nyt varmasti saan vastausvuoron”

Aada Pietarisen äiti työskentelee hoitoalalla, joten hän osallistuu lähiopetukseen.

Ada Pietarista haastateltiin videopuhelun välityksellä.

18.3.2020 10:37

Vantaalla Kartanonkosken koulussa käyvällä Ada Pietarisella on keskiviikkona hieman erilainen koulupäivä. Kouluun on ilmoittautunut vain kolme muuta ensimmäisen luokan oppilasta.

Hallitus päätti maanantaina, että koulut laitetaan kiinni keskiviikosta 18. maaliskuuta lähtien koronaviruksen hillitsemiseksi. Koulut ovat kiinni 13. huhtikuuta saakka.

Perusopetuksen 1.–3. luokkien lähiopetus järjestetään kuitenkin niille lapsille, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla.

Pietarisen äiti työskentelee hoitoalalla, joten lapsi saa osallistua lähiopetukseen.

Kartanonkosken koulun vararehtori Päivi Kotilainen kertoo, että lähiopetukseen on ilmoittautunut neljä ensimmäisen luokan oppilasta.

Kotilaisen mukaan tilanne voi kuitenkin elää koko ajan. Oppilaita voi tulla enemmän, ja jonain päivänä Pietarinen saattaa olla ainoa ekaluokkalainen.

Kartanonkosken koulussa on yhteensä 862 oppilasta luokilla 1–9.

Pietarinen sanoi tiistai-iltana, että hänellä on mukavat tunnelmat ja hän odottaa innolla huomista koulupäivää. Pietarista ei haittaa, että luokassa ei ole juurikaan luokkakavereita.

”Nyt varmasti saan vastausvuoron”, Pietarinen sanoo.

Koronaviruksesta on puhuttu koulussa paljon, Pietarinen kertoo. Muun muassa huolellisen käsienpesun tärkeyttä on kerrattu oppilaille.

Pietarisella on keskiviikkona lyhyt päivä, kello kahdeksasta puoleenpäivään saakka. Häntä opettaa hänen oma luokanopettajansa.

Pietarinen ei vielä tiedä, mitä ainetta he aikovat opiskella, mutta jos hän saisi päättää niin se olisi käsityötä. Hän tykkää ommella ja luokka on ollut tekemässä äitienpäivälahjoja.

Matematiikka on sellainen aine, johon Pietarisen mukaan on hyvä saada yksityisopetusta.

Kartanonkosken koulussa saattaa olla lähiopetuksessa myös lapsia kakkos- tai kolmosluokalta. Heistäki voi olla Pietariselle tiedossa leikkitovereita.

”Mutta jos on poikia, niin en leiki.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat