Asuna juhlamekko tai pieruverkkarit – Lilu Nissinen-Turja perusti kotibileryhmän 50 vuotta täyttäneille, kun diskoja ei voinut enää järjestää

Lauantain kotibileisiin ei huolita liian nuoria, mutta popcorn, kuohuvat juomat ja juhlamekot ovat sallittuja.

Lilu Nissinen-Turja tanssii Vanhalla ylioppilastalolla.

| Päivitetty

Viime viikon perjantaina Lilu Nissinen-Turja lähetti ensimmäiset kutsut lauantai-illan bileisiin.

Hän kehotti varaamaan popcornit ja kuohuvat juomat valmiiksi, vaihtamaan päälle parhaan juhlamekon tai pieruverkkarit ja tulemaan mukaan diskoon turvallisesti omalta kotisohvalta. Siis toki vain, jos ikää on yli 50 vuotta.

Nissinen-Turja on itse yli 70, joten hän pysyttelee kotonaan eikä tietenkään pysty järjestämään erittäin suosittuja K50-diskoja ravintolassa niin kuin hän on jo vuosia tehnyt. Tuhat ihmistä on näinä iltoina ollut ihan tavallinen määrä.

Lauantaina Vanhalla ylioppilastalolla Helsingissä piti olla taas disko.

Kaiken surkeuden keskellä Nissinen-Turja mietti, että jotain pitäisi diskon sijaan keksiä. Pelkkä hyvien biisien jakaminen verkosta tuntui liian vähältä, ja siihen sitä paitsi on jo Facebookissa valmiiksi aktiivinen 50+ discomusiikkiryhmä.

”Ihmiset haluavat olla yhdessä. Hauskanpito ei lopu missään tietyssä iässä.”

Lilu Nissinen-Turja lähettää lentosuukon K50-discosta Vanhalta.

Niinpä Nissinen-Turja pisti Facebookiin pystyyn uuden ryhmän kotibileille ja alkoi lähettää siihen kutsuja. Se oli aluksi vähän hankalaa siksi, että hän kuvailee olevansa tekniikan kanssa kaikkea muuta kuin guru.

Facebookissa on bileiden pitämiseen sopiva ominaisuus, Watch Party, mutta sen kautta on vaikea löytää sopivaa konserttitallennetta katsottavaksi kuin muualta verkosta. Lauantaina bileiden emäntä päätyi lopulta Rod Stewartin keikkaan ja ilmoitti juhlien alkavan kello 19 lauantaina.

Noin 130 juhlijaa osallistui ensimmäisiin verkossa pidettäviin juhliin.

”Jotkut tykkäsivät Stewartista. Jotkut olivat, että plääh, liian hidasta. Mutta parasta onkin juuri tämä, että katsotaan konserttia yhtä aikaa ja voidaan kommentoida”, Nissinen-Turja kertoo.

Osa juhlijoista oli selvästi panostanut pukeutumiseensa: kommenteissa kerrottiin mekoista ja siitä, miten korkokengät tippuivat jalasta.

Nissinen-Turja skoolaa tavallisessa K50-diskossa.

”Puolison kanssa keitettiin kahvit ja otettiin tilkka jallua sen kanssa. Sitten biletettiin itsekin. Olemme tottelevaisia mummoja ja pappoja täällä, emme lähde kotoa mihinkään heilumaan nyt.”

Mutta heiluminen jatkuu kotioloissa. Nissinen-Turja suunnittelee, että kotibileet voisivat toistua kerran viikossa joka viikko. Seuraavat ovat siis todennäköisesti taas lauantaina.

Lilun K50-kotibileisiin voi pyytää liittyä, jos on tarpeeksi ikää ja jo jäsenyys suuremmassa Disco-K50 -ryhmässä.

K50-diskojen kävijöistä suurin osa on tavallisesti ikävuosien 50–65 välissä, mutta vanhempaakin väkeä on mukana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat