HS:n Suomi auttaa -kampanja on kerännyt jo yli 700 avuntarjousta - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Suomi auttaa

HS:n Suomi auttaa -kampanja on kerännyt jo yli 700 avuntarjousta

HS:n torstaina käynnistämän kampanjan tarkoituksena on kerätä vinkkejä uutta arkea varten.

Julkaistu: 22.3. 2:00

Helsingin Sanomien Suomi auttaa -kampanja on saanut lukijat kertomaan lukuisista tavoista, joilla suomalaisten elämää voisi lähiaikoina helpottaa.

HS:n torstaina käynnistämän kampanjan tarkoituksena on kerätä vinkkejä uutta arkea varten ja tarjota keskusteluseuraa sitä kaipaaville.

Koko Suomi on poikkeustilassa koronaviruksen vuoksi, ja kun ihmiset sulkeutuvat neljän seinän sisälle, yksinäisyydestä voi tulla monelle ongelma.

Verkkopalvelun kautta ilmoittautui perjantai-iltapäivään mennessä yli 700 ihmistä apua tarjoavien joukkoon. He ovat valmiita antamaan keskusteluseuraa niille, jotka sitä kaipaavat.

Mukaan ilmoittautuneiden auttajien viesteissä toistuu vilpitön halu tehdä hyvää niille, jotka sitä eniten kaipaavat vaikeana aikana. Monen mielessä oli halu tehdä kriisitilanteessa edes jotain.

Avun tarvitsijoita on ilmoittautunut ensimmäisinä päivinä vain murto-osa apua tarjoaviin verrattuna, joten heitäkin kannustetaan rohkeasti liittymään mukaan.

Palvelu toimii niin, että HS:n verkkosivuilta löytyvän lomakkeen täyttämisen jälkeen HS lähettää sähköpostiin omalta alueeltasi yhteystiedon, jonka jälkeen voitte itse sopia yhteydenpidosta. Pääset täyttämään lomakkeen tässä jutussa.

Ensimmäiset avuntarvitsijoita ja apua tarjoavien viestit ovat jo lähteneet.

Lukijoita pyydettiin myös kertomaan keinoista, joilla etenkin riskiryhmien tai muuten hankalassa asemassa olevien ihmisten arkea voisi helpottaa.

Viestejä on tullut lähemmäs sata. Valitettavasti toimitus ei ehdi vastata kaikkiin ehdotuksiin, mutta moni niistä on jo antanut aihetta lehtijutun tekoon. Hyvänä esimerkkinä on Krista Rasin ehdotus ikkunaan kiinnitettävästä sydämestä. Lisää artikkeleita on tulossa lähipäivinä.

Poikkeustilanne|Suomi auttaa: HS yhdistää auttajat ja avun­tarvitsijat keskustelemaan – Ilmoittaudu mukaan, jos haluat auttaa tai kaipaat apua

Ulkoilu|Keväinen luonto antaa nyt parastaan poikkeusaikaa eläville suomalaisille – HS kokosi vinkit ulkoilupaikoista, joissa on helppo pitää turvaväliä

HS Helsinki|Näin soi Sandstorm ympäri maata: Katso videoilta, miten suomalaiset osallistuivat kansallisiin parvekebileisiin

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?