Helsingin kouluihin ei syntynyt maanantaina ryntäystä – ”Olen tässä ihan rauhallisin mielin”, sanoo opetusjohtaja - Kaupunki | HS.fi

Helsingin kouluihin ei syntynyt maanantaina ryntäystä – ”Olen tässä ihan rauhallisin mielin”, sanoo opetusjohtaja

Opetusministeriö ilmoitti viime perjantaina, että kaikki peruskoulun 1.–3. luokkien oppilaat saavat halutessaan lähiopetusta koulutiloissa. Opetusministeri Li Andersson suositteli kuitenkin vanhemmille vahvasti lasten etäopetuksessa pitämistä, jotta koronaviruksen leviämistä saataisiin estettyä.

Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtajan Liisa Pohjolaisen tiedossa ei ollut maanantaiaamuna, että linjauksen muutos olisi johtanut mittavaan lapsimäärän kasvuun peruskoulujen 1.–3. luokilla.

23.3.2020 12:41

Helsingin 1.–3. luokkien oppilaat ovat pysyneet pääosin etäopetuksessa, vaikka muuttuneen linjauksen mukaan myös paluu lähiopetukseen olisi ollut mahdollinen.

”Mitään hälyttävää en ole kuullut. Olen tässä ihan rauhallisin mielin”, kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen kommentoi maanantaina aamupäivällä.

Koronavirustilanteen vuoksi suljetuissa kouluissa oli hallituksen päätöksen jälkeen viime viikolla lähiopetusta vain kriittisillä aloilla työskentelevien ihmisten lapsille.

Perjantaina opetusministeriö ilmoitti yllättäen, että kaikki peruskoulun 1.–3. luokkien oppilaat saavat halutessaan lähiopetusta koulutiloissa. Valtioneuvosto oli päättänyt asetuksen muutoksesta aiemmin samana päivänä.

Opetusministeri Li Andersson (vas) antoi kuitenkin vanhemmille vahvan suosituksen pitää myös peruskoulun alimpien luokkien oppilaat etäopetuksessa kotona, ellei kouluun lähettämiseen ole suoranaista pakkoa.

Pohjolaisen tiedossa ei ole, että kouluihin olisi kerääntynyt Helsingissä merkittivässä määrin enempää alaluokkalaisia kuin poikkeustilan ensimmäisinä päivinä viime viikolla. Viime viikolla Helsingin yli 22 000:sta kolmen ensimmäisen luokan oppilaasta noin 1 300 oli tavanomaiseen tapaan lähiopetuksessa.

Maanantain osalta tiedot ovat vielä alustavia ja täsmentyvät iltapäivällä.

Helsingissä on lähes sata peruskoulua, joissa normaalisti käy koulua noin 44 000 lasta ja nuorta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat