Kuvittaja antaa väritystehtäviä kotona koronan takia kököttäville lapsille – saat piirustukset täältä

Kuvittaja Lotta Köhler halusi jakaa pöytälaatikossa olevia piirroksiaan väritettäväksi ja jatkettavaksi lapsille, jotka viettävät paljon aikaa sisätiloissa koronaviruksen takia.

23.3.2020 18:17

Kuvittaja Lotta Köhler on viime päivinä pohtinut, mitä hän voisi tehdä poikkeuksellisessa koronavirustilanteessa muiden – ja erityisesti lasten – auttamiseksi.

Köhler asuu tällä hetkellä Norjassa, jossa opiskelee graafista suunnittelua Oslon taideakatemiassa.

Köhler luki Helsingin Sanomien Suomi auttaa -kampanjasta ja alkoi pohtia, miten hän voisi tässä tilanteessa etänä auttaa.

Koska Köhlerillä on paljon kuvituksia pöytälaatikossa, hän sai idean antaa niitä Helsingin Sanomien kautta tulostettavaksi perheiden käyttöön.

Lotta Köhler

”Monilla on kotona lapsia, jotka kaipaavat tekemistä. Toivottavasti nämä piirrokset herättäisivät heidän mielikuvituksensa ja innostaisivat heitä piirtämään – että olisi jotain kivaa tekemistä.”

Köhler antoi piirroksiaan HS:lle tämän jutun yhteydessä julkaistavaksi kertajulkaisuoikeudella maksutta. Kuvia voi värittää ja niissä on vinkkejä jatkaa kuvaa omilla piirroksilla tai puhekuplilla.

Esimerkiksi tiikerin ympärille voi piirtää lisää kasveja ja apinan ympärille tilanteen, jossa tämä puuhastelee.

Köhlerillä ei ole omia lapsia, mutta hän on kertomansa mukaan aina tykännyt piirtää lapsille ja nähdä, miten lapset reagoivat kuviin. Siksi hänelle on kertynyt niitä paljon.

”Piirsin itse pienenä paljon tarinoita. Se lähti yhdestä kuvasta ja vain pursusi ja jatkui. Olisi hauskaa, jos nämä [piirrokset] innostaisivat lapsia keksimään tai piirtämään omia tarinoitaan”, Köhler sanoo.

Hän toivoo kuviensa olevan ”mielikuvituksen bensaa”.

Köhler on asunut Norjassa vuodesta 2018.

”Opinnot onnistuvat etänä. Mutta mitä tekee työn suhteen ja kauanko nämä rajoitukset kestävät, niin siinä on paljon epävarmuutta”, hän kertoo.

Köhler työskentelee kahvilassa, joka on yksi harvoista, joka on toistaiseksi ollut auki. Kahvilan aukioloa arvioidaan päivä kerrallaan.

”En ole kaupungissa käynyt pitkään aikaan. Jännä ilmiö on, että lenkkipolut ja metsäpolut ovat täynnä ihmisiä. Ihmiset haluavat edelleen ulkoilla, ja ehkä metsä on paras siihen.”

Aikuisillekin on värityskirjoja, eikä kuvittaja pane pahakseen, jos hänen piirroksensa inspiroivat myös aikuisia värittämään tai jatkamaan kuvia piirtämällä.

Viime päivinä ihmiset ovat pysytelleet sisätiloissa. Ajanvietteeksi on monissa perheissä keksitty esimerkiksi pelaamista, palapelien kokoamista ja Legojen rakentelua porukalla.

Poikkeusaika on yhdistänyt perheissä leikki-ikäisiä, teinejä ja aikuisia saman tekemisen äärelle.

Jokin oma taito ja sen jakaminen voi auttaa paljon muita tässä tilanteessa. Köhler halusi omalta osaltaan tehdä edes jotain pientä.

”Se, mitä itse osaa tosi hyvin, voi auttaa muita, oli se mitä tahansa. Toivottavasti tämä kannustaa jotakuta muuta. Jo pieni ele pelkästään voi tuottaa paljon iloa.”

Lataa tästä kuvat itsellesi ja printtaa. Jos piirrosten lataaminen ei onnistu sovelluksessa, kokeile lataamista tietokoneella selaimen kautta.

Mitä apina puuhaa?

Mitä lunnit sanovat?

Piirrä tiikereille lisää kasveja

Kahvitauko

Kuvat ovat pdf-tiedostomuodossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat