Helsingin Salmisaaren rantaan suunnitellaan kelluvaa hotellia - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Rakentaminen

Helsingin Salmisaaren rantaan suunnitellaan kelluvaa hotellia

Hotellia suojaisi merenkäynniltä kelluva aallonvaimennin.

Kelluvaa hotellia sovitellaan aivan rannan tuntumaan Lauttasaarensillan (kuvassa) ja Länsiväylän välissä. Kuva: LASSI RINNE

Julkaistu: 23.3. 19:54

Länsiväylän ja Lauttasaarensillan väliselle ranta-alueelle on suunnitteilla kelluva hotelli. Helsingin elinkeinojaosto varasi alueen Salmisaaresta Kelluva Kehitysyhtiö Flotel oy:n hotellihanketta varten maanantaina.

Varauksen aikana selvitetään, mitkä ovat kelluvan hotellin edellytykset.

Flotelin tarkoitus on luoda kaupunkiin hotellikokonaisuus, johon kuuluisi meripaviljonki, jossa olisi myös kongressi-, kokous-, saunatilat ja pienet spa-altaat. Huoneita hotelliin tulisi noin 200.

Hotellin kupeeseen rannalle olisi sijoittumassa kahvila-ravintola, jossa toimisi myös venesatamaa palvelevia toimintoja sekä hotellin vastaanotto.

Alueen ympärille suunnitellaan kelluvaa aallonvaimenninta, joka suojaa hankealuetta aalloilta. Aallonvaimentimen käyttöä myös kevyen liikenteen väylänä tutkitaan.

Aallonvaimentimen kustannusarvio on noin kolme miljoonaa euroa. Varaus on voimassa vuoden 2021 loppuun saakka.

Salmisaaren kelluvan hotellin lisäksi kaupunki on jo aiemmin tehnyt suunnitteluvarauksen kelluvaa uimalaa varten Jätkäsaaressa. Kelluvaa uimalaa suunnittelee Bluet oy.

Helsinkiin suunnitellaan uutta kelluvaa hotellia ja kylpylää

Seuraa uutisia tästä aiheesta