Husin alueella Suomen kolmas koronaviruksen aiheuttama kuolema - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Koronavirus

Husin alueella Suomen kolmas koronaviruksen aiheuttama kuolema

Ensimmäisestä koronaviruksen aiheuttamasta kuolemasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotti lauantaina 21. maaliskuuta. Toisesta kuolemasta kerrottiin keskiviikkoaamuna.

Husin logo Meilahden sairaala-alueella. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Julkaistu: 25.3. 11:04

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus) on tapahtunut Suomen kolmas koronaviruksen aiheuttama kuolemantapaus tiistaina.

Husin tiedotteen mukaan sairaanhoitopiirin alueella asuva iäkäs aikuinen kuoli covid-19-tautiin. Tautia aiheuttaa koronavirus.

Hus kertoo, ettei se anna lisätietoja yksityisyyden suojaamiseksi.

Keskiviikkona aamupäivällä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri tiedotti, että sen alueella potilas kuoli koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin. Kyseessä oli järjestyksessään toinen julki tullut kuolema Suomessa.

Kanta-Hämeen potilas oli keski-ikäinen ja hän kuului riskiryhmään perussairautensa osalta.

Lue lisää: Riskiryhmään kuulunut keski-ikäinen potilas kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin Kanta-Hämeessä

Ensimmäisestä koronaviruksen aiheuttamasta kuolemasta tiedotti Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) lauantaina 21. maaliskuuta.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella asuvan hyvin iäkkään henkilön kerrottiin kuolleen edeltävänä päivänä koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin.

Lue lisää: Suomessa ensimmäinen koronaviruksen aiheuttama kuolema – THL:n pääjohtaja: Ei aiheuta käännettä epidemian kehittymisen kannalta, mutta henkisellä tasolla sillä on merkitystä

THL ei tiedottanut tapauksesta juuri yksityiskohtia vedoten yksityisyydensuojaan. Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Laura Saarikoski kirjoitti kommentissaan, että ainakin kuolleen henkilön ikä olisi syytä kertoa, koska poikkeusoloissa myös kansalaisten tiedontarve on poikkeuksellinen.

Koronavirus|Suomessa ensimmäinen koronaviruksen aiheuttama kuolema – THL:n pääjohtaja: Ei aiheuta käännettä epidemian kehittymisen kannalta, mutta henkisellä tasolla sillä on merkitystä

Kommentti|THL:n tulisi kertoa koronaviruksen uhrista ainakin ikä – Poikkeusoloissa myös tiedon tarve on poikkeuksellinen

Päivittyvä seuranta|Suomessa hallitus haluaa lopettaa henkilö­liikenteen Ruotsista – Ranskan kuolintilastot synkkenivät

Seuraa uutisia tästä aiheesta