Kiinalainen vaihto-opiskelija ällistyi: pesukonetta asentamaan saapunut mies paljastui kokoomuksen kansanedustajaksi – ”Kiinassa tämä olisi mahdotonta” - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Suomi

Kiinalainen vaihto-opiskelija ällistyi: pesukonetta asentamaan saapunut mies paljastui kokoomuksen kansanedustajaksi – ”Kiinassa tämä olisi mahdotonta”

Vaihto-opiskelija pitää Suomessa erityisesti siitä, että käytettyjen tavaroiden kierrätysmyynti internetissä toimii niin mutkattomasti.

Kansanedustaja Wille Rydman. Kuva: Martti Kainulainen

Julkaistu: 3.4. 12:07

Kokoomuksen kansanedustaja Wille Rydman kertoo Facebook-päivityksessään sattumuksesta, jossa hän myi pesukoneensa kiinalaiselle vaihto-opiskelijalle.

Rydman myi netissä vanhaa pesukonettaan anonyymisti. Rydmanin myynti-ilmoitukseen vastasi kiinalainen vaihto-opiskelija, jonka kanssa kaupat sovittiin englannin kielellä.

Vaihto-opiskelija nouti pesukoneen Rydmanilta ja kaikki sujui hyvin. Myöhemmin kuitenkin ostaja otti Rydmaniin yhteyttä, että koneen jalat oli jumissa eikä hän saa sitä asennettua paikalleen.

”Huolestuin, olivatko jalat ruostuneet kiinni ja olinko myynyt siksi kelvottoman laitteen”, Rydman kirjoitti Facebookissa.

HS tavoitti kiinalaisen vaihto-opiskelijan, joka suostui kertomaan, miten tapahtumat etenivät. Hän on viisi vuotta Suomessa opiskellut naispuolinen yhteiskuntatieteiden opiskelija, joka ei halua itsestään tarkkoja tietoja julki.

Vaihto-opiskelija pitää Suomessa erityisesti siitä, että käytettyjen tavaroiden kierrätysmyynti internetissä toimii niin mutkattomasti.

Homma toimi hyvin tässäkin tapauksessa.

”Myyjä antoi ensin minulle hyvät ohjeet siitä, miten saisin koneen asennettua, mutta en millään onnistunut”, vaihto-opiskelija kertoo.

”Lopulta kysyin, voisiko hän tulla itse asentamaan pesukoneen minun luokseni. En kylläkään uskonut, että myyjä oikeasti tulee”, hän naureskelee.

Wille Rydman kuitenkin meni työkaluineen paikan päälle, koska ei päivityksensä mukaan kestänyt ”epäilystä siitä, että olisi myynyt viallisen laitteen.”

Kiinalaisen mukaan pesukoneen asentaminen sujui Rydmanilta mallikkaasti.

Asennuspuuhien lomassa Rydman kysyi opiskelijalta, mitä tämä opiskelee. Vastakysymyksenä kiinalainen kysyi, että mitä myyjä itse mahtaa tehdä elämässään.

”Voin kertoa sinulle, muttet ehkä usko”, toisen kauden kansanedustaja Rydman aloitti ja kertoi poliitikon työstään.

Vaihto-opiskelija ällistyi vastauksesta.

”Kiinassa tämä olisi täysin mahdotonta”, hän kertoo HS:lle hämmästyksestään.

Kansanedustaja Rydman kertasi hauskaa tilannetta päivityksensä lopuksi.

”No, saipahan [vaihto-opiskelija] ainakin hauskan tarinan kotiin kerrottavakseen. ’Ostin pesukoneen kaverilta, joka väitti olevansa kansanedustaja ja joka kävi asentamassa sen vielä paikalleenkin omilla työkaluillaan.’”

Päivitys on kerännyt alleen paljon kannustavaa palautetta.

Rydman ei toki ole ensimmäinen suomalainen eturivin poliitikko, joka on herättänyt huomiota konstailemattomalla käytöksellään.

Presidentti Sauli Niinistö esimerkiksi on kuvattu usein pelaamassa pipolätkää Helsingissä.

Lue lisää: Presidentti Niinistö esitteli lätkätaitojaan Brahenkentällä Kalliossa: ”Pelatessa unohtaa kaiken eikä näe tai kuule mitään muuta”

Presidentti Tarja Halonen taas on tuttu näky Kallion kaduilla.

Rydmanin pesukonekaupoista uutisoi ensimmäisenä MTV Uutiset.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki

Luetuimmat

Uusimmat