”Suomen kallein ravintolahanke” konkurssiin Helsingissä – Miljoonien eurojen teemaravintola Laava ehti toimia alle vuoden - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Konkurssit

”Suomen kallein ravintolahanke” konkurssiin Helsingissä – Miljoonien eurojen teemaravintola Laava ehti toimia alle vuoden

Asetuspäätös annettiin 6. huhtikuuta kello 10 Helsingin käräjäoikeudessa. Hakemuksen käräjäoikeuteen jätti työeläkeyhtiö Ilmarinen.

Greg Easter esitteli Laavan sisustusta HS:lle heinäkuussa. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Julkaistu: 9.4. 13:06

Miljoonilla euroilla Helsingin Kaartinkaupunkiin pystytetty Laava-ravintola on asetettu konkurssiin. Viime kesänä avattu ravintola sijaitsi vuonna 1905 valmistuneessa Navigator-arvokiinteistössä, joka on toiminut pääasiassa laivayhtiöiden ja varustamoiden liiketalona.

Asetuspäätös annettiin 6. huhtikuuta kello 10 Helsingin käräjäoikeudessa. Hakemuksen käräjäoikeuteen jätti työeläkeyhtiö Ilmarinen. Yritys todettiin maksukyvyttömäksi.

Laava restaurants oy:n pesänhoitaja asianajaja Markku Korvenmaan mukaan muiden velkojen selvittäminen on vielä kesken.

Ravintola ilmoitti Facebook-sivuillaan maaliskuun lopulla sulkemisesta ”koronavirusepidemian sekä vallitsevan epävarman taloudellisen tilanteen vuoksi”. Yrityksen viimeisimpien tilinpäätöstietojen mukaan vuonna 2018 yrityksen tilikauden tappio oli 153 000 euroa.

HS ei tavoittanut Laava restaurants oy:n edustajaa kommentoimaan asiaa.

Laava-ravintolasta kirjoitettiin Helsingin Sanomissa heinäkuussa 2019. Sen kerrottiin olevan 900-neliöinen, omaperäinen cocktail-ravintola.

Paikan omistajana, operatiivinen johtajana, pääkokkina ja pääbaarimestarina hääri Venäjältä muuttanut yhdysvaltalaismies Greg Easter.

Laavan sisustuksessa oli käytetty muun muassa sähköllä toimivia valokärpäsiä. Lisäksi ravintolassa oli esimerkiksi videomaisemointia, animointia, erilaisia äänimaailmoja, erikoisvalaistuksia ja interaktiivisuutta. Efektien ja animointien toteuttajat olivat Disney-studioilta Los Angelesista.

Lue lisää: Helsingin keskustaan rakennetaan 10 miljoonalla eurolla teemaravintolaa: Taustalla Venäjältä muuttanut yhdysvaltalaismies, joka kiusaantuu rahasta puhumisesta

Ravintolassa oli 900 neliötä. Kuva: Mikko Suutarinen / HS

Artikkelin mukaan Laava poikkesi ainakin kahdella tavalla muista ravintoloista Helsingissä. Ensinnäkin Laava pyrkii omistajansa mukaan tarjoamaan aikuisille ”seikkailuelämyksen teemapuiston tapaan” ravintolan muodossa.

Toiseksi sen toteutumiseen oli jo tuolloin mennyt noin kuusi miljoonaa euroa. Greg Easter kertoi, että ravintolan pitäisi olla kokonaan valmis noin kahden vuoden kuluttua. Tällöin hän arveli, että summa nousisi noin 10 miljoonaan euroon.

Kyseessä oli siis, jos ei kallein, niin ainakin yksi Suomen kalleimmista ravintolahankkeista.

Helsingin keskustaan rakennetaan 10 miljoonalla eurolla teemaravintolaa: Taustalla Venäjältä muuttanut yhdysvaltalaismies, joka kiusaantuu rahasta puhumisesta

Nyt.fi|Teemaravintola Laavan tikicocktailit osoittautuivat laadukkaiksi mutta halpoja ne eivät ole

Kaupunki|Kasperi Saaren huippuhotelli ehti olla auki vain kolme päivää, sitten tuli täystyrmäys – kolme asiantuntijaa vastaa, miten Helsingin käy koronakriisissä

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki

Luetuimmat

Uusimmat