HS helpottaa korona-arkea: Ravintolakone kertoo, mistä noutoruokaa voi ostaa

Lukuisat ravintolat ovat muuttuneet noutoruokaa myyviksi paikoiksi. Arjen helpottamiseksi HS auttaa yrittäjiä ja nälkäisiä ihmisiä löytämään toisensa.

Noutoruokapaikkoja listaava Ravintolakone on avattu osoitteessa hs.fi/menokone.

9.4.2020 15:34 | Päivitetty 15.4.2020 13:20

Mistä saisi kootusti tietoa kaikista ravintoloista, jotka myyvät ruokaa ulos?

Kysymys on ajankohtainen korona-aikoina, ja vastauksen siihen tarjoaa HS:n uusi Ravintolakone. Sivulle on koottu tietoja ravintoloista, joilla on noutoruokapalvelu tai ruoan kotiinkuljetus – tällä hetkellä noin sadasta eri ruokapaikasta.

Ravintolakone kertoo muutakin tärkeää informaatiota, kuten yhteystiedot, ruoan toimitustavat sekä ravintoloiden hyväksymät maksamistavat.

Aiemmin HS on kirjoittanut uusista noutoruokaa tarjoavista ravintoloista. Uusi Ravintolakone kertoo sekä vakiintuneista noutoravintoloista että uusista, vasta noutoruokaa tarjoamaan alkaneista paikoista. Ravintoloiden tarjoamat ruokalistat kattavat monenlaista syötävää fine diningista pikaruokaan.

Mitä Ravintolakone sisältää?

Ravintolakoneessa ravintoloista kerrotaan paljon asioita: osoitetiedot sekä tilaus-, toimitus- ja maksutavat. Pääsiäisen jälkeen Ravintolakoneeseen on lisätty jo yli sata ravintolaa eri puolilta pääkaupunkiseutua. Uusia ravintoloita lisätään palveluun joka päivä.

Ravintolan sijainti on jaoteltu kaupunginosan tai paikkakunnan mukaan. Esimerkiksi Helsingin keskusta-alue kattaa palvelussa mm. Kampin, Kluuvin, Kruununhaan, Katajanokan, Kaartinkaupungin ja Länsisataman. Kallion seutuun taas on liitetty mm. Kallio, Sörnäinen, Alppiharju, Alppila, Vallila, Hakaniemi ja Hermanni. Vantaa, Espoo ja Kauniainen on jätetty toistaiseksi erittelemättä kaupunginosien mukaan, mutta tätä voidaan vielä muuttaa ja täsmentää tarpeen mukaan.

Ravintolakone ei erityisesti rajoitu pääkaupunkiseutuun, vaan myös kauempana sijaitsevien ravintoloiden tietoja voidaan julkaista sivulla. Aluejaottelua muokataan mahdollisesti myöhemmin: palveluun voidaan lisätä uusia alueita, jos kysyntää ravintoloiden suunnalta löytyy.

Viikkiläisen Ristorante Bellon sali toimii varastona sadoille noutopizzalaatikoille.

Miten Ravintolakonetta käytetään?

Kaikki palveluun lisätyt ravintolat näkee listattuna Ravintolakoneen etusivulla. Kun haluttua ravintolaa klikkaa, ilmestyy näkymään kaikki kyseisen ravintolan tiedot. Klikkaamalla sivun yläosassa olevia turkooseja painikkeita saa luettavakseen haluamansa listauksen Helsingin tai muiden kaupunkien ravintoloista. Jos paikkakuntakohtaisen valikoinnin sijaan tahtoo silmäillä Ravintolakoneen koko tarjonnan, saa luettavakseen yli sadan ravintolan pituisen listan lounas- tai illallisvaihtoehtoja.

Ravintolakoneessa voi tehdä myös täsmähakuja esimerkiksi paikkakunnan mukaan tai hakusanalla (esimerkiksi ”pizza” tai ”Kallio”), jolloin tulokseksi saa listan niistä ravintoloista, joiden kuvaukseen hakusana on merkitty. Ravintolakoneen käyttäminen on ilmaista, eli sivu ei ole HS:n maksumuurin takana.

Ravintolakone hyödyntää tapahtumatietojen julkaisuun käytetyn HS Menokoneen tekniikkaa. Sivua ylläpidetään ja päivitetään usein: uudet ravintolat pyritään julkaisemaan heti, ja uusia paikkakuntia lisätään palveluun ravintoloiden lähettämien ilmoitusten mukaan. Ensimmäinen suuri täydennys Ravintolakoneen sisältöön tehtiin heti pääsiäisen jälkeen, jolloin sivun sisältö lisääntyi noin sadalla uudella ruokapaikalla.

Miten Ravintolakoneeseen lähetetään tietoja?

Ravintoloitsijat voivat lähettää tietoja Ravintolakoneeseen verkkolomakkeen kautta. Tietojen lähettäminen on ilmaista. Toimitus julkaisee ravintoloiden tiedot palvelussa mahdollisimman pian. Lähetettyjen tietojen oikeellisuus on ravintoloitsijan vastuulla. Lomake kannattaa täyttää huolellisesti, sillä Ravintolakoneessa julkaistaan paljon tietoa joka ravintolasta. Jos tietoja puuttuu, ne julkaistaan mahdollisuuksien mukaan myöhemmin. Etusijalla ovat ne paikat, jotka ovat lähettäneet tarvittavat tiedot lomakkeella valmiiksi.

Poikkeuksellisina aikoina tilanteet saattavat ymmärrettävistä syistä muuttua äkkiarvaamatta ja vaikuttaa ravintolan aukioloaikoihin tai muuhun toimintaan. Ravintolan muuttuneet tiedot pyydetään ilmoittamaan toimitukseen sähköpostilla (menovinkki@hs.fi), jotta ne saadaan vietyä verkkosivulle nopeasti.

Tietoja lisätään sivulle arkipäivisin sitä mukaa, kun niitä lähetetään toimitukseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat