Korona-aika suljetaan kapseliin Malmilla – koulu pyytää yleisöltä apua - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Historia

Korona-aika suljetaan kapseliin Malmilla – koulu pyytää yleisöltä apua

Helsingissä kirjoitetaan parhaillaan viestejä poikkeusajasta tulevaisuuden koululaisille monen vuosikymmenen päähän.

Myös Käpylän ala-asteella Helsingissä on tehty tänä vuonna aikakapseli. Se täytettiin tammikuussa eli juuri ennen korona-aikaa. Kuva: Aleksi Jalava

Julkaistu: 17.4. 8:47, Päivitetty 17.4. 8:47

Helsingin Malmilla koululaiset kokoavat aikakapselia, jonka tarkoitus on kerätä tietoja historiallisesta ajasta tulevaisuutta varten.

Oppilaat ja opettajat ovat jo pitäneet päiväkirjaa etäkoulusta ja kirjoittaneet kirjeitä tulevaisuuden koululaisille ja opettajille. Vanhemmiltakin on pyydetty apua ja oman kirjeensä kirjoittaa myös esimerkiksi pormestari Jan Vapaavuori (kok).

Historian ja yhteiskuntaopin opettaja Jyrki Mery sai ajatuksen aikakapselista, kun hän lähetti oppilailleen valokuvia jatkosodan aikana korsuissa opiskelevista nuorista sotilaista.

”Elämme myös nyt hyvin historiallista aikaa. Olisi hyvä kerätä ihmisiltä tietoa ja ajatuksia tästä ajasta tuleville sukupolville”, Mery perustelee.

Kun arkku on pakattu valmiiksi, se suljetaan ja sinetöidään. Se avataan uudelleen vasta vuosikymmenien kuluttua ja päätynee lopulta Museovirastolle.

Helsinki kannustaa muitakin tallentamaan poikkeusajan kokemuksia ja ajatuksia.

Käsinkirjoitettuja päiväkirjamerkintöjä, kirjeitä ja postikortteja voi lähettää kirjekuoressa laitettavaksi mukaan aikakapseliin alkusyksyyn 2020 mennessä. Osoite on Aikakapseli/ Malmin peruskoulu, PL 70302, 00099 Helsingin kaupunki.

Tikkurilan puretun kirkon perustuksiin haudattu aikakapseli avattiin Vantaalla vuonna 2019. Kapselista löytyi kirkon piirustukset, kuvaus kirkon suunnittelusta ja rakentamisesta sekä kirkon rakentamisen aikaan 1950-luvulla käytössä olleita rahoja. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki

Luetuimmat

Uusimmat