VR aloitti ravintolavaunujen lihapullien kotiinkuljetuksen - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Lyhyesti

VR aloitti ravintolavaunujen lihapullien kotiinkuljetuksen

VR:n ravintolavaunut ovat lähteneet mukaan ruuan kotiinkuljetusbuumiin. Ruokaa voi tilata Helsingin kantakaupungin alueelle.

Kehityspäällikkö Petri Martola työskenteli ensimmäisenä päivänä lihapulla-autossa.

Julkaistu: 5.5. 13:48

VR:n ravintolavaunun annoksia kaipaavalle joukolle kehitettiin helpotus.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi annokset ovat jääneet viime aikoina monelta saamatta, sillä ravintolavaunut ovat toistaiseksi suljettuina.

VR kuitenkin lanseerasi ”maailman nopeimpia lihapullia” himoitseville ihmisille kotiinkuljetuspalvelun 29. huhtikuuta. Nettipalvelun kautta on mahdollista tilata kotiinkuljetuksella annoksia Helsingin kantakaupungin alueelle.

Annokset toimitetaan koteihin sähkökäyttöisellä ”lihapulla-autolla”.

VR:n palvelujohtaja Piia Tyynilä kertoo, että toistaiseksi annoksia on toimitettu kotiin ”joitakin kymmeniä”.

”Ensimmäiset annokset toimitimme vappuaattona, mutta markkinointia emme ole vielä aloittaneet”, Tyynilä kertoo.

Tyynilän mukaan tarkoituksena oli kehittää jotain innovatiivista koronakriisin keskelle. Kotiinkuljetuspalvelu työllistää suoraan kaksi ihmistä ja välillisesti esimerkiksi kotimaisia ruuantuottajia.

Kotona ruokailuelämyksen pitäisi olla ravintolavaunun ainutlaatuista tunnelmaa lukuun ottamatta sama. Jymymenestystä ei silti odoteta.

”Rehellisesti sanoen emme odota aivan samanlaista sukseeta kuin vaunuissa.”

Junayhtiön tiedotteeseen oli liitetty myös ravintolavaunun tuotteista vastaavan tuotepäällikkö Tapio ”Chef Tapsa” Kyllösen kommentit. Tiedotteen mukaan palvelu on kehitetty ”kokeilevalla otteella”.

”Monella on ravintolavaunussa omat lempiannoksensa, ja olemmekin halunneet valita listalle juuri näitä tuttuja ja maukkaita suosikkeja.”

Kyllösen mukaan ravintolavaunun kiistaton ykkösannos on lihapullat, joita raiteilla myydään yhteensä 170 000 annosta vuodessa. Hyvään menekkiin saattaa toki vaikuttaa se, että junissa ei ole kilpailevia ravintoloita. Tätä kilpailuetua ei ole kotiin kuljetettaessa, mutta valmisruuan helppous voi viehättää kuluttajia.

”Annokset on helppo lämmittää nopeasti vaikka koko perheelle, ja ohjeet tulevat toimituksen mukana”, Kyllönen päättää.

Kotiinkuljetuslistalla yhdeksän euron lihapulla-annoksen lisäksi esimerkiksi pasta carbonaraa, kermaista lohikeittoa tai jälkiruuaksi prinsessaleivos. Leivän, levitteen, mehun ja lisäkesalaatin setti maksaa viisi euroa.

Kotiinkuljetus Helsingin kantakaupungin alueella maksaa kolme euroa, mutta yli 25 euron tilauksiin tarjotaan ilmainen kuljetus.

Halvimmalla pääsee, jos tilaa perhepaketin.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki