Kalasataman Majakka-tornitalosta on pudoteltu esineitä ihmisten päälle, useita rikosilmoituksia tehty – ”Olisin voinut kuolla” - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Vaaratilanteet

Kalasataman Majakka-tornitalosta on pudoteltu esineitä ihmisten päälle, useita rikosilmoituksia tehty – ”Olisin voinut kuolla”

Tavaroiden heittämiset tai putoamiset ovat poliisin mukaan tapahtuneet maalis–toukokuussa.

Majakka on Suomen korkein asuinrakennus.

Julkaistu: 8.5. 13:11, Päivitetty 8.5. 16:02

Majakka-tornitalosta Helsingin Kalasatamassa on pudotettu alas esineitä, kerrotaan alueen Facebook-ryhmässä. Tornitalo on 134 metriä korkea, joten tällaiset tilanteet ovat hyvin vaarallisia.

Facebook-päivityksen kirjoittaja kertoo HS:lle, että hän oli illalla yhdeksän jälkeen käymässä Redissä kaupassa, kun lasinen pullo pamahti katuun parin metrin päähän hänestä. Hän ei halua turvallisuussyistä nimeään julki.

”Kuului vain fiuh!” kalasatamalaisnainen kertoo.

Naisen mukaan pullon putoamisen jälkeen paikalle tuli eräs talon asukas, joka kertoi, että vastaavia tapauksia on sattunut jo ainakin kolmesti. Nainen kertoi olleensa šokissa tilanteesta.

”Olisin voinut kuolla, jos se olisi osunut”, hän sanoo.

Myöhemmin naisen päivityksen jälkeen taloyhtiön hallituksen jäsen otti häneen yhteyttä ja pyysi tekemään rikosilmoituksen. Hallituksen jäsen oli naisen mukaan tietoinen, että samankaltaisia tilanteita on saattanut sattua ennenkin.

Majakan isännöitsijä Arto Söderholm ei halunnut kommentoida HS:lle tietoja.

Nainen teki lasipullon putoamisesta kuvakollaasin.

Helsingin poliisin rikostutkinnasta vahvistetaan, että poliisille on tehty kolme rikosilmoitusta, joiden mukaan Kalasatamankadulla sijaitsevasta kerrostalosta on heitetty tai pudonnut esineitä. HS:n tavoittama nainen ei ollut vielä ehtinyt tehdä omaa rikosilmoitustaan.

Tavaroiden heittämiset tai putoamiset ovat tapahtuneet maalis–toukokuussa. Asunnoista tai parvekkeilta on ilmoitusten mukaan tullut alas muun muassa numerokylttejä, paistinpannu, lasiesine, kuohuviinipullon lasisia paloja ja muuta tavaraa.

Poliisi tutkii tapauksia vahingontekona ja vaaran aiheuttamisina.

Kalasatamassa asuvan naisen mukaan esineet ovat lentäneet todennäköisesti tornitalon ikkunoista. Vilkasta kulkureittiä Redin edustalla ei ole katettu katolla tai millään suojaverkolla.

”Jos tällainen jatkuu, sitä voi pohtia sitä, pitäisiköhän siihen tehdä katto”, hän sanoo.

Lasinsiruja voi naisen mukaan olla edelleen kadun pinnassa.

”Älkää kävelkö tästä nyt toistaiseksi – ainakaan koirienne kanssa...”, päivityksessä kirjoitettiin.

Majakka on vuonna 2019 valmistunut kerrostalo Helsingin Kalasatamassa. Se on ensimmäinen Redi-kokonaisuuden kahdeksasta suunnitellusta tornitalosta.

Majakassa on 282 asuntoa.

Majakka on toistaiseksi Suomen korkein asuintalo, sekä Suomen ensimmäinen asuinpilvenpiirtäjä. Kiinteistöinformaatioyhtiö Emporiksen määritelmän mukaan pilvenpiirtäjä on vähintään 100 metriä korkea kerrostalo.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.

Oikaisu 8.5.2020 kello 16.00: Nainen kävi kaupassa yksin, ei lapsensa kanssa. Kello oli noin 21, ei 9.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?