Pormestari Jan Vapaavuori käyttää poikkeuksellista keinoa: Nostaa jo kaadetun Lapinlahden myyntisuunnitelman uudelleen käsittelyyn - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Kaupunkisuunnittelu

Pormestari Jan Vapaavuori käyttää poikkeuksellista keinoa: Nostaa jo kaadetun Lapinlahden myyntisuunnitelman uudelleen käsittelyyn

Pormestari selvityttää, voidaanko esitystä muuttaa tavalla, joka voisi taata sen hyväksynnän.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta tyrmäsi Lapinlahden sairaalarakennusten myynnin kiinteistösijoitusyhtiö Nrepille tiistaina.

Julkaistu: 15.5. 14:43

Lapinlahden sairaalarakennusten myynnin käsittely jatkuu Helsingissä. Pormestari Jan Vapaavuori (kok) kertoi perjantaina Twitterissä, että hän ottaa asian kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Vapaavuoren mukaan asia on periaatteellisesti tärkeä.

HS:lle Vapaavuori kommentoi, ettei hän kuitenkaan elättele suuria toiveita sen suhteen, että asia muuttuisi kaupunginhallituksessa.

Kaupunkiympäristölautakunta tyrmäsi tiistaina sairaalarakennusten myynnin kiinteistösijoittaja Nrepille äänin 8–4. Vain kokoomus jäi kannattamaan sairaala-alueen tulevaisuudesta järjestetyn tarjouskilpailun lopputulosta.

Lue lisää: Lapinlahden rapistuvien arvorakennusten myyminen kaatumassa – Kansanliikkeen lobbauskoneisto käänsi poliitikot kansainvälistä sijoittajaa vastaan

Vapaavuori sanoo selvittävänsä, onko päätösesityksessä jotain muutettavaa tavalla, joka voisi viedä asiaa eteenpäin. Selvitykseen kuluu pari viikkoa, joten kaupunginhallituksen eteen Lapinlahti tulee kesäkuussa.

Kaupunkiympäristölautakunnan enemmistö, eli sosiaalidemokraattien, vasemmistoliiton ja vihreiden edustajat evästivät Lapinlahden kehittämistä siten, että suunnittelualuetta laajennetaan Länsiväylän liikennealueelle. Yksi mahdollisuus on siirtää keskustatunnelin suuaukkoa, jolle on yleiskaavassa alustava varaus.

Apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr) tähdensi lautakunnan kokouksen jälkeen, että Helsingin yleiskaava toteaa vain, että tunnelin suuaukko on Länsiväylän kupeessa. Sen paikkaa ei ole täsmällisesti lyöty lukkoon.

”Kun ei meillä ole elossa olevaa keskustatunnelihanketta, olisi kohtuutonta, että tunnelin suuaukko määrittäisi alueen kehitystä. Sen siirtäminen ratkaisisi monia ongelmia”, Sinnemäki sanoi.

Lautakunnan enemmistö myös haluaa, että Lapinlahden alueen säilyttämistä ja korjaamista kartoittamaan nimitetään selvityshenkilö, jonka tehtävänä on löytää alueelle laajasti hyväksyttävissä oleva ratkaisu.

Selvityksen tavoitteena on, että rakennusten suojeluarvot säilytetään ja rakennukset korjataan. Alueen tulee säilyä riittävässä määrin kaupunkilaisille avoimena.

Helsinki|Lapinlahden jatkosuunnittelussa keskustatunnelin suuaukko saattaa siirtyä, Sinnemäki: ”Eihän meillä ole elossa olevaa tunnelihankettakaan”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?