Keskuspuiston metsä saa väistyä hallihankkeen tieltä – Valtaosa poliitikoista ei heltynyt asukkaiden vaatimusten tai lintujen pesimärauhan edessä - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Rakentaminen

Keskuspuiston metsä saa väistyä hallihankkeen tieltä – Valtaosa poliitikoista ei heltynyt asukkaiden vaatimusten tai lintujen pesimärauhan edessä

Kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta hyväksyi Pirkkolan urheiluhallin kokouksessaan tiistaina.

Puuhun kiinnitetty mielenosoituskyltti Pirkkolan uimahallin kulmalla maanantaina 18. toukokuuta. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Julkaistu: 20.5. 9:47

Pirkkolan urheiluhalli sai poliittisen siunauksen tiistaina kun Helsingin kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta hyväksyi hankkeen.

Hanke on saanut viime päivinä julkisuutta, sillä urheiluhallin ja sen parkkipaikan tieltä ollaan kaatamassa Keskuspuistoon kuuluvia metsäosuuksia. Hankkeen sijainti on hyväksytty jo vuosia aiemmin kaupunginvaltuustossa. Tässä käsittelyssä oli hanketta koskeva vuokrasopimus.

Tämä on saanut tuhansia ihmisiä liittymään mukaan hanketta vastustavaan ryhmään Facebookissa. Alueella järjestettiin muun muassa yhden hengen jatkuva mielenosoitus maanantaina. Hallin tieltä kaatuvaan metsään kiinnitettiin viikonloppuna vetoavia kirjoituksia, ilmoituksia ja runoja.

Lautakunta äänesti asiasta tiistaina. Hankkeen puolesta äänestivät kokoomus, sdp, rkp, keskusta, kristillisdemokraatit ja yksi vihreiden edustaja.

Kaksi vihreää jäsentä ja vasemmistoliitto olisivat halunneet etsiä hallille toisen paikan, mutta hävisivät sekä palautusehdotukset että ehdotuksen siirtää asia pöydälle odottamaan lisäselvityksiä.

Vihreät ja vasemmistoliitto eivät saaneet muilta puolueilta kannatusta myöskään ehdotukselleen rakennustöiden siirtämisestä syksyyn siten, että lintujen pesimärauha ei häiriintyisi.

Oikaisu 20. toukokuuta kello 10.40: Lisättiin hankkeen kannattajiin yksi vihreiden edustaja ja lisättiin maininta siitä, että nyt lautakunnassa päätettiin hankkeen vuokrasopimuksesta ei kaavoituksesta.

Luonnonsuojelu|Metsänkaatosuunnitelmat Keskuspuistossa synnyttivät täysin uudenlaisen mielenosoitusaallon Helsingissä: ”Kukin noin 10 minuutin ajan Pirkkolan uimahallin kulmalla”

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki

Luetuimmat

Uusimmat