Herttoniemen pyöräturmassa kuoli arvostettu kääntäjä Tarja Roinila – ”Suomalainen kirjallisuuskenttä menettää aivan mittaamattoman aarteen” - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Liikenneonnettomuudet

Herttoniemen pyöräturmassa kuoli arvostettu kääntäjä Tarja Roinila – ”Suomalainen kirjallisuuskenttä menettää aivan mittaamattoman aarteen”

Pyörällä liikenteessä ollut Tarja Roinila kuoli, kun rekka törmäsi häneen Laivalahdenkadun ja Linnanrakentajantien risteyksessä Herttoniemessä tiistaina.

Tarja Roinila kuvattuna huhtikuussa 2013. Kuva: Jarno Mela / Lehtikuva

Julkaistu: 20.5. 10:50, Päivitetty 20.5. 13:55

Helsingin Herttoniemessä tiistaina iltapäivällä sattuneessa liikenneonnettomuudessa kuoli arvostettu kääntäjä Tarja Roinila.

Asian vahvisti HS:lle keskiviikkona Teos-kustantamon toimitusjohtaja Nina Paavolainen. Teos on julkaissut useita Roinilan kääntämiä kirjoja.

Vuonna 1964 syntynyt Roinila oli Paavolaisen pitkäaikainen ystävä.

”Tutustuimme jo 80-luvulla yliopistolla ja olimme siitä lähtien hyvät ystävät. Tässä on henkilökohtainenkin suuri suru.”

”Hän oli aivan briljantti suomentaja ja loistava lukija. Hänessä kyllä suomalainen kirjallisuuskenttä menettää aivan mittaamattoman aarteen”, Paavolainen sanoo.

Roinilan suomennoksia ovat muun muassa useat itävaltalaisen modernin kirjailijan Thomas Bernhardin teokset. Hänellä oli Paavolaisen mukaan työn alla uusiakin Bernhard-käännöksiä, jotka todennäköisesti ehtivät valmistua julkaisukuntoon.

Roinilalle myönnettiin kirjallisuuden valtionpalkinto vuonna 2010. Hän on kääntänyt runoja ja proosaa paitsi saksan kielestä myös espanjasta ja ranskasta.

Rekka törmäsi pyöräilemässä olleeseen Tarja Roinilaan tiistaina noin kello 16 Laivalahdenkadun ja Linnanrakentajantien risteyksessä. Poliisin mukaan rekka kääntyi tilanteessa.

Helsingin poliisilaitokselta kerrottiin keskiviikkona aamupäivällä, että poliisi ei ole vielä pystynyt kuulemaan rekan kuljettajaa.

Tapauksen tutkinta on muilta osin käynnissä, ja rikosnimikkeet tarkentunevat pian.

Poliisi tutki onnettomuuspyörää Herttonimessä tiistai-iltapäivällä. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Liikenneonnettomuudet|Herttoniemen pyöräturman tapahtumapaikka nousee esiin tilastoista: ”Sadan metrin säteellä kuusi loukkaantumiseen johtanutta onnettomuutta”

Onnettomuudet|Pyöräilijä kuoli törmäyksessä Helsingissä Herttoniemessä

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki

Luetuimmat

Uusimmat