Helsinki järjestää kesällä puisto­ruokailua – omien astioiden sijaan ruoka annostellaan kertakäyttö­lautasille - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Lapset

Helsinki järjestää kesällä puisto­ruokailua – omien astioiden sijaan ruoka annostellaan kertakäyttö­lautasille

Puistoruokailuun tehdään keskimäärin 8 000 annosta päivässä.

Daniel ja Annamaija Vickholm jonottivat ohrapuuroa leikkipuisto Linjassa Kalliossa kesällä 2016.

Julkaistu: 20.5. 17:27, Päivitetty 20.5. 20:00

Helsingin leikkipuistoissa järjestetään puistoruokailua kesällä.

Puistoruokailua järjestetään arkisin leikkipuistoissa ajalla 1.6–7.8. Kaupunki julkaisee listan kesäruokailua tarjoavista leikkipuistoista ensi viikolla verkkosivuillaan.

Ensimmäisenä puistoruokailupäivänä maanantaina 1. kesäkuuta tarjolla on saaristolaiskeittoa kirjolohesta.

Leikkipuistoissa lapsille kesälomien aikaan tarjottavat lounaat ovat pääasiassa keittoja, jokunen pata ja risotto ovat myös listalla.

Kaupungin liikelaitos Palvelukeskus Helsinki valmistaa puistoruokailussa tarjottavat ruoat. Puistoruokailun ruoat tehdään samassa paikassa keskuskeittiössä Pakkalassa, jossa ruoat kouluruokailuun valmistetaan.

Yksikönjohtaja Anne Koskinen kertoo, että puistoruokailuihin valmistetaan kesän aikana keskimäärin 8 000 annosta päivässä. Ruoan menekki kuitenkin vaihtelee säiden mukaan.

Aiempina vuosina ruoka on annosteltu omille lautasille, mutta tänä kesänä käytetään kertakäyttölautasia. Omat aterimet pitää olla mukana.

Koronaviruksen leviäminen puistoruokailujen yhteydessä huolettaa osaa vanhemmista. Koskinen ymmärtää huolen, mutta vakuuttaa, ruoan valmistuksessa on noudatettu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen hygieniaohjeita.

”Ruoan jakotilanteessa jakajilla on päähineet ja kertakäyttökäsineet ja puistoihin varataan käsidesiä”, Koskinen sanoo.

”Leiriläisten ohjaajat huolehtivat kesäleireillä olevista ja vanhemmat omista lapsistaan, että turvavälit pysyvät, eikä keräännytä liian suuriin ryhmiin”, Koskinen sanoo.

Leikkipuistojen sisätilat, kuten wc- ja vesipisteet, eivät ole puistoruokailuun osallistuvien käytettävissä.

Oikaisu 20.5. klo 19.56: Jutussa kerrottiin virheellisesti, että puistoruokailua järjestettäisiin 64 leikkipuistossa. Virheellinen luku on poistettu jutusta. Kaupunki julkaisee listan ruokailua tarjoavista puistoista ensi viikolla.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki

Luetuimmat

Uusimmat