Poliisi epäilee: Nuori mies kuljetettiin metsään pahoinpideltäväksi ja ryöstettäväksi Itä-Helsingissä – Tapaus syyteharkintaan - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Rikokset

Poliisi epäilee: Nuori mies kuljetettiin metsään pahoinpideltäväksi ja ryöstettäväksi Itä-Helsingissä – Tapaus syyteharkintaan

Herttoniemestä Kallvikinniemen kärkeen kuljetettu uhri käveli keskellä yötä ilman paitaa ja kenkiä ihmisten ilmoille.

Julkaistu: 22.5. 13:43

Poliisi on siirtänyt syyteharkintaan Itä-Helsingissä maaliskuussa tapahtuneen epäillyn törkeän vapaudenriiston esitutkintamateriaalin.

Esitutkinnan jälkeen poliisi epäilee, että tekijät syyllistyivät myös törkeään ryöstöön.

Rikoksista epäillään neljää 1990-luvun loppupuolella syntynyttä miestä. Myös uhri on samaan ikäluokkaan kuuluva mies. Uhri ja osa epäillyistä tiesivät toisensa entuudestaan.

”Epäiltyjen tekojen motiivi on edelleen epäselvä, mutta taustalla ovat mahdollisesti aikaisemmat ristiriidat epäiltyjen ja asianomistajan välillä”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Järmälä Helsingin poliisin tiedotteessa.

Tapahtumat alkoivat maaliskuun 30. päivänä puolenyön jälkeen uhrin kodin edustalla Herttoniemessä.

Poliisi epäilee, että mies pakotettiin käsiaseella uhkaamalla henkilöautoon. Auto ajettiin Herttoniemestä Vuosaareen Kallvikinniementien päässä sijaitsevalle uimarannan pysäköintialueelle.

Miestä pahoinpideltiin potkuin ja lyönnein pysäköintialueen viereisessä metsikössä. Häntä uhattiin myös ampua aseella.

Mieheltä anastettiin tapahtuman yhteydessä rannekello, puhelin, avaimet ja päällysvaatteet. Tekijät poistuivat paikalta autolla.

Mies jätettiin metsikköön vähäpukeisena, ilman paitaa ja kenkiä. Mies käveli paljain jaloin hakemaan apua. Lämpötila oli tuona kevättalven yönä nollan tuntumassa.

Poliisitiedotteen mukaan hän tapasi vajaan puolen tunnin kuluttua lehdenjakajan, joka soitti hätäkeskukseen.

Poliisipartio oli hetki ennen kuin poliisille tuli ilmoitus ryöstöstä pysäyttänyt tuntomerkkeihin sopivan henkilöauton tarkastaakseen sen kuljettajan ajokunnon. Kuljettaja ja kyydissä olleet henkilöt otettiin kiinni.

Yksi epäillyistä kertoi poliisille ensin väärät henkilötiedot. Häntä epäillään sen vuoksi myös väärän henkilötiedon antamisesta. Samaa epäiltyä epäillään lisäksi ampuma-aserikoksesta.

Ase, jota teossa epäillään käytetyn, on jäänyt toistaiseksi kateisiin. Kahta epäillyistä epäillään myös huumausainerikoksista.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki

Luetuimmat

Uusimmat