Helsinki suunnittelee myyvänsä Esplanadin puistossa sijaitsevan ravintola Kappelin rakennuksen - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Rakennukset

Helsinki suunnittelee myyvänsä Esplanadin puistossa sijaitsevan ravintola Kappelin rakennuksen

Kaupungin mukaan rakennuksen kellarissa on havaittu sisäilmaongelmia.

Helsingin kaupunki suunnittelee ravintola Kappelin rakennuksen myymistä. Kuva: Mikko Suutarinen / HS

Julkaistu: 23.5. 17:59

Helsingin kaupunki suunnittelee jälleen yhden kulttuurihistoriallisesti arvokkaan rakennuksen myymistä.

Tällä kertaa kyseessä on Esplanadin puiston maamerkki, ravintola Kappelin rakennus. Rakennuksen kellaritiloissa on kaupungin mukaan havaittu pikaisia korjaustoimenpiteitä vaativa sisäilmaongelma.

Lue myös: Lapinlahden rapistuvien arvorakennusten myyminen kaatumassa – Kansanliikkeen lobbauskoneisto käänsi poliitikot kansainvälistä sijoittajaa vastaan

Tämän lisäksi rakennus vaatii kaupungin arvion mukaan perusparannuksen, jonka kustannusarvio on noin 7,6 miljoonaa euroa. Kaupungin toiveena on, että uusi omistaja maksaisi remontit.

Ravintola kappelin rakennuksesta on tehty kolme tarjousta. Kuva: Mikko Suutarinen / HS

Kaupungin mukaan sillä ei ole vuonna 1867 valmistuneelle, arkkitehti Axel Hampus Dalströmin suunnittelemalle ja välttävässä kunnossa olevalle rakennukselle omaa käyttöä tai kiinnostusta sen korjaamiseen.

Kappeli on Helsingin vanhimpia ravintoloita. Sen nimekkäitä asiakkaita olivat aikoinaan kirjailija Juhani Aho, runoilija Eino Leino ja säveltäjä Jean Sibelius.

Lue myös: Helsingin vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ravintola meni konkurssiin ja rapistuu nyt pystyyn Helsingin keskustassa

Ravintola Kappeli 1930-luvulla. Kuva: Akseli Neittamo

Rakennuksen edellinen peruskorjaus valmistui vuonna 2001. Tällä hetkellä sitä vuokraa HOK-Elanto, joka pyörittää tiloissa ravintola Kappelia. HOK-Elanto on myös mahdollinen uusi omistaja.

Kaupunki järjesti rakennuksesta avoimen tarjouskilpailun maaliskuussa, ja lopulta kolme sijoittajaa teki tarjouksen. Kaupungin mukaan HOK-Elannon tarjous oli niistä paras, ja pöydällä oleva myyntihinta on 20 miljoonaa euroa.

Asiaa käsitellään kaupunkiympäristölautakunnassa ensi viikon tiistaina. Jos virkamiesten esitys hyväksytään, rakennuksen myynti siirtyy kaupunginhallituksen käsiteltäväksi.

Helsingin vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ravintola meni konkurssiin ja rapistuu nyt pystyyn Helsingin keskustassa

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki

Luetuimmat

Uusimmat