Helsingin Alppilassa sijaitsevaan seitsemän neliön yksiöön löytyi vuokralainen päivässä – kiinnostuneita oli kymmeniä - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Asuminen

Helsingin Alppilassa sijaitsevaan seitsemän neliön yksiöön löytyi vuokralainen päivässä – kiinnostuneita oli kymmeniä

Asunnon omistaja Ossi Hakansuu kertoo käyneensä asunnossa ensimmäistä kertaa laatiessaan vuokrasopimuksen uuden vuokralaisen kanssa.

Seitsemän neliön asunto sijaitsee Alppilassa Aleksis Kiven kadulla. Kuva: Mikael Karlbom

Julkaistu: 23.5. 21:49

Helsingin Alppilassa sijaitsevaan seitsemän neliön yksiöön on löytynyt vuokralainen.

Asunto ehti olla vain vuorokauden ajan tarjolla Facebookin Vuokra-asunnot Helsinki -ryhmässä. Asunnon omistaja, liiketoimintapäällikkönä työskentelevä Ossi Hakansuu kertoo laittaneensa asunnosta ilmoituksen ryhmään tällä viikolla keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

”Siinä ilmoitin, että vuokra on 499 euroa”, hän sanoo.

Jo torstaina kiinnostuneita oli Hakansuun mukaan ilmoittautunut noin 30, ja vuokrasopimus uuden vuokralaisen kanssa laadittiin perjantaina.

Helsingin Sanomat kertoi toukokuun alussa Helsingin Alppilassa myynnissä olleesta seitsemän neliön asunnosta.

Lue lisää: Onko tässä Helsingin pienin yksiö? Rakennusalalla työskennellyt poikamies asui 40 vuotta seitsemässä neliössä, nyt asunto on myynnissä

Aleksis Kiven kadulla Alppilassa sijaitseva yksiö myytiin tarjouskaupalla, ja sen velaton lähtöhinta oli 59 000 euroa. Asunnon lopulliseksi hinnaksi tuli 100 000 euroa ja sen osti Ossi Hakansuu yhdessä vaimonsa kanssa.

Hakansuu osti asunnon näkemättä sitä. Hän kertoo käyneensä katsomassa asuntoa ensi kertaa perjantaina, kun vuokrasopimus laadittiin.

”Ei se ole sellainen koppi kuin voisi kuvitella seitsemästä neliöstä. Kyllä siellä ihan asuisi”, hän sanoo.

Hakansuu ei vaikuta olevan yllättynyt siitä, että asunto löysi niin nopeasti vuokralaisen. Hänellä on kokemusta pienien asuntojen vuokraamisesta: Hakansuu omistaa Helsingissä yhteensä viisi alle 30 neliöistä asuntoa.

Pienimmästä suurimpaan niiden neliömäärät ovat seitsemän, 11, 15, 20 ja 26,5 neliöitä.

”Yleensä kun olen laittanut ilmoituksen nettiin, niin muutamassa tunnissa on löytynyt vuokralainen – oli vuorokaudenaika mikä tahansa. Kun sijainti on hyvä ja vuokra kohtuullinen, niin kysyntää löytyy.”

Hakansuu huomauttaa, että esimerkiksi Alppilassa noin 20 neliön asunnosta voi helposti joutua maksamaan 800 euroa vuokraa.

”Kyllä 499 euroa on paljon vähemmän kuin 800 euroa. Monilla sosiaalinen elämä on muualla kuin kodin seinien sisällä. Alppilasta ja Kalliosta löytyy paljon baareja.”

Hakansuu kertoo, että edellistä ostamaansa yksiötä hän kävi sentään katsomassa.

”Pyörähdin siellä muutaman minuutin. Kaikki välittäjät eivät nimittäin suostu ottamaan vastaan tarjousta, jos ei ole käynyt katsomassa asuntoa.”

Hänen mielestään näytöillä pyörimiseen menee turhaan aikaa.

”Kuvat ja taloyhtiön paperit kertovat kaiken olennaisen. Toki jos olisin ostamassa itselleni asuntoa, todennäköisesti kävisin katsomassa.”

Vuokralaisen löytymisestä seitsemän neliön asuntoon kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Asuminen|Onko tässä Helsingin pienin yksiö? Rakennus­alalla työskennellyt poika­mies asui 40 vuotta seitsemässä neliössä, nyt asunto on myynnissä

Asuminen|Ossi Hakansuu osti Helsingin pienimmäksi yksiöksi epäillyn asunnon näkemättä – Tältä näyttää 100 000 euron sijoituksen tulevaisuus

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki

Luetuimmat

Uusimmat