Espoossa ja Tuusulassa on havaittu uusia altistumisia koronavirukselle kouluissa – noin 40 asetettiin kotikaranteeniin - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Koulut

Espoossa ja Tuusulassa on havaittu uusia altistumisia koronavirukselle kouluissa – noin 40 asetettiin kotikaranteeniin

Tartunnat todettiin espoolaisessa Lagstadin koulussa ja tuusulalaisessa Kirkonkylän koulussa.

Lagstadin ruotsinkielinen koulu Espoossa.

Julkaistu: 27.5. 18:12

Espoolaisessa Lagstadin ruotsinkielisessä koulussa havaittiin koronavirustartunta. Espoon kaupungin tartuntatautiviranomainen asetti sairastuneen, taudille altistuneet noin 20 oppilasta ja muutaman henkilökunnan jäsenen keskiviikkona kotikaranteeniin, tiedotti Espoon kaupunki. Karanteeni kestää 8. kesäkuuta asti.

Muiden oppilaiden ja henkilökunnan ei katsota altistuneen tartunnalle, joten koulun toiminta voi jatkua normaalisti.

Espoon tartuntatauti­yksiköstä ollaan yhteydessä kotikaranteeniin asetettavien oppilaiden vanhempiin ja henkilökuntaan. Oppilaiden vanhemmat ja koulun henkilökunta saavat tietoa myös Wilman kautta.

Oireettomien kotikaranteenissa olevien lasten huoltajat voivat käydä normaalisti töissä, ja sisarukset voivat käydä päiväkodissa ja koulussa.

Tuusulan Kirkonkylän koulu

Tuusulan Kirkonkylän koulun oppilaalla myös on todettu koronavirustartunta, tiedottaa Keski-Uudenmaan sosiaali- ja terveyskuntayhtymä (Keusote).

Tartunnan saanut on hyväkuntoinen ja kotihoidossa.

Kirkonkylän koulussa 25. toukokuuta altistuneet oppilaat on asetettu kotikaranteeniin keskiviikosta 8. kesäkuuta asti. Yhteensä karanteeniin asetetaan 16 koululaista ja yksi koulun henkilökuntaan kuuluva.

Altistuneiden oppilaiden perheet ovat saaneet tiedon puhelimitse ja Wilma-järjestelmän kautta. Karanteeniin asetettuihin ollaan yhteydessä Keusotesta mahdollisimman pian.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?