Esitys lakkauttaisi kolme terveysasemaa Helsingistä – Kampin valtava sote-keskus poliitikkojen pureskeltavaksi tiistaina - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Terveydenhoito

Esitys lakkauttaisi kolme terveysasemaa Helsingistä – Kampin valtava sote-keskus poliitikkojen pureskeltavaksi tiistaina

Uusi keskus kokoaa yhteen erilaisia palveluita pitkälti samaan tapaan kuin Kalasatamassa jo tehdään. Se avautuu aikaisintaan vuonna 2027.

Havainnekuva keskustan terveysasemasta ja sen sijainnista Kampissa.

Julkaistu: 2.6. 15:07

Helsingin kaupungin Kamppiin suunnitteleman valtavan terveys- ja hyvinvointikeskuksen avaaminen saattaa tietää Viiskulman, Töölön ja Laakson terveysasemien toiminnan lakkauttamista. Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan poliitikot saavat tiistaina virkamiesten esityksen eteensä.

Kampin suuri terveyskeskus aloittaa tämän hetkisen arvion mukaan toimintansa aikaisintaan vuonna 2027.

Kampin keskuksen kaavailtiin aiemmin korvaavan myös Lauttasaaren terveysaseman. Näillä näkymin se jää kuitenkin palvelemaan eteläisen suurpiirin alueen asukkaita.

Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen tekeminen liittyy Helsingin terveysasemaverkoston laajempaan muutokseen. Palvelut halutaan nyt koota yhteen isoihin keskuksiin.

Kampin terveys- ja hyvinvointikeskusta on kaavailtu metroaseman lippuhallin paikalle Sähkötalon ja Autotalon väliin.

Uusi keskus kokoaa yhteen erilaisia palveluita pitkälti samaan tapaan kuin Kalasatamassa jo tehdään. Keskukseen on tulossa esimerkiksi terveysasematoimintaa, psykiatria- ja päihdevastaanottotyötä, nuorten ja aikuisten sosiaalityötä sekä fysioterapia- ja toimintaterapiapalveluja sekä laboratorio- ja kuvantamispalveluita.

Lauttasaaren terveysasema jatkanee toimintaansa Kampin ison terveys- ja hyvinvointikeskuksen avaamisen jälkeenkin.

Näillä näkymin Lauttasaareen ollaan siis jättämässä pieni sivuterveysasema. Käytännössä Lauttasaareen on suunniteltu terveysasemapalvelut, neuvolapalvelut ja suun terveydenhuoltoa. Lauttasaaren terveysaseman on tarkoitus tukeutua Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen palveluihin.

Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamisen kustannukset ovat arviolta noin 84 miljoonaa euroa.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti pari viikkoa sitten, että Kamppiin Malminakadulle perustettavaan perhekeskukseen siirretään Töölön, Viiskulman ja Laakson terveysasemalla sijaitsevat lapsiperheiden palvelut. Lauttasaaren toimipiste säilyy.

Perhekeskuksessa on tarjolla äitiys- ja lastenneuvolan, alle kouluikäisten suun terveydenhuollon ennaltaehkäiseviä sekä kasvatus- ja perheneuvolan palveluja. Helsingissä on tällä hetkellä perhekeskus Itäkeskuksessa, Vuosaaressa ja Kalliossa.

Helsingin keskustan jätti­terveys­keskuksesta tuleekin kymmenen miljoonaa arvioitua kalliimpi

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki