Uutta tietoa murhan yrityksistä Espoon Mäkkylässä: Krp epäilee, että räjähdeansa oli viritetty poliiseille - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Rikokset

Uutta tietoa murhan yrityksistä Espoon Mäkkylässä: Krp epäilee, että räjähdeansa oli viritetty poliiseille

Talousvaikeuksista kärsinyt vuokralainen löytyi räjähdyksen jälkeen kuolleena huoneistosta.

Räjähdys ja ruumislöytö tapahtuivat kerrostalon ensimmäisen kerroksen asunnossa Ruutikellarintiellä maanantai-iltana 25. toukokuuta.

Julkaistu: 3.6. 12:19, Päivitetty 3.6. 12:46

Espoon Mäkkylässä kesken poliisitehtävän tapahtunut räjähdys viime viikon maanantaina oli nimenomaan poliiseihin kohdistettu ansa, epäilee keskusrikospoliisi (krp).

Kerrostaloasunnon oveen viritetty räjähde laukesi, kun poliisipartio oli menossa tarkistustehtävälle huoneistoon. Tapausta on tutkittu murhan yrityksinä.

”Esitutkinnassa on tullut esille seikkoja, joiden perusteella asukkaan voidaan olettaa asettaneen oveen räjähdepanoksen nimenomaan poliiseja varten. Kun poliisit avasivat ulko-ovea, siihen kytketty räjähdepanos räjähti, rikkoi oven ja aiheutti poliisipartiolle ja kiinteistöyhtiön huoltomiehelle lieviä vammoja”, krp tiedotti keskiviikkona.

Vuokralaisena ollut 41-vuotias mies löytyi kuolleena asunnon sisältä. Hän oli krp:n mukaan kuollut jo ennen räjähdystä ja poliisipartion saapumista paikalle. HS:n tietojen mukaan mies oli tehnyt itsemurhan.

Krp:n mukaan miehen kuolemaa tutkitaan kuolemansyyn selvittämisenä, eikä siitä tiedoteta enempää.

Koska murhan yrityksistä epäilty mies on kuollut, ei asia tule etenemään koskaan syyteharkintaan ja oikeuteen. Poliisi tekee kuitenkin esitutkinnan.

”Poliisi tekee asiassa vielä kuulusteluja ja teknistä tutkintaa muun muassa räjähdepanoksen ja -mekanismin osalta. Murhan yrityksistä epäillyllä miehellä ei ollut rikostaustaa, eikä teon motiivista ole tietoa”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs krp:n tiedotteessa.

HS:n aiemmin saamien tietojen mukaan räjähteet olivat ilotulitetasoisia.

Krp tutkii tapausta yhdessä Länsi-Uudenmaan poliisin kanssa.

Ansan tiettävästi virittänyt asukas oli kärsinyt viime vuodet taloudellisista vaikeuksista. Tänä ja viime vuonna Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa annetuista tuomiosta selviää, että hän oli muun muassa jättänyt vuokransa maksamatta tammikuusta 2019 lähtien.

Käräjäoikeus antoi helmikuussa tuomion, jonka mukaan miehen olisi pitänyt muuttaa välittömästi häädön uhalla vuokra-asunnosta. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan vuokranantajalle lähes 7 000 euroa rästiin jääneistä vuokrista ja vesimaksuista.

Vuokranantaja kertoi oikeudelle, ettei hän ollut saanut mitään yhteyttä vuokralaiseen alkuvuodesta 2019 lähtien eikä hänen avaimensakaan ollut enää sopinut huoneiston oveen.

Haastemies puolestaan kertoi tuomion mukaan, että vuokralainen oli vältellyt tiedoksiannon vastaanottamista.

Miehellä oli aiempien tuomiotietojen mukaan jäänyt maksamatta myös luottokorttilaskuja. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi joulukuussa 2019 antamassaan tuomiossa miehen maksamaan yli 2 300 euron luottokorttivelan sekä siihen liittyvät kulut ja korot.

Vuonna 1979 syntynyt mies oli asunut 37,5-neliöisessä yksiössä vuosia, ennen kuin hän joutui työttömäksi ja taloushuolet syvenivät.

Poliisi|Mäkkylän räjähdys oli ansa poliisille, räjähteet olivat HS:n tietojen mukaan ilotulitetasoisia – tämä tapahtumista tiedetään

Rikokset|Räjähdeansan oveen Espoon Mäkkylässä virittänyt mies oli menettänyt kotinsa ja vältteli haastemiestä

Poliisi|Espoon Mäkkylässä tapahtui räjähdys, kaksi poliisia loukkaantui ja asunnosta löytyi kuollut ihminen – Asukkaita herätettiin keskellä yötä evakuoitavaksi: ”Kuulin ovelta bum bum”

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki