Lisätietoa Senaatintorin jättiterassin avautumisajasta – Tavoitteena 16 ravintolaa ja 480 asiakaspaikkaa - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Rajoitukset

Lisätietoa Senaatintorin jättiterassin avautumisajasta – Tavoitteena 16 ravintolaa ja 480 asiakaspaikkaa

Bauer toteaa, että terassin avaamiseen liittyen auki on vielä monta kysymystä. Yksi niistä on ihmismäärän ja turvavälien säilymisen valvominen.

Senaatintorin jättiterassi on tarkoitus avata kesäkuun viimeisellä viikolla tai viimeistään heinäkuun alussa.

Julkaistu: 4.6. 14:28

Senaatintorin jättiterassin myyjähaku käynnistyy tänään. Terassille tulee tämän hetken tietojen mukaan 16 ravintolaa ja 480 asiakaspaikkaa, Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer kertoo.

Terassi on tarkoitus avata kesäkuun viimeisellä viikolla tai viimeistään heinäkuun alussa.

”Toivotaan, että kaikki menee hyvin”, Bauer sanoo.

Keskiviikkona Senaatintorille kerääntyi rasisminvastaiseen mielenosoitukseen arviolta 3 000 ihmistä.

Mielenilmauksen järjestäjät lopettivat tapahtuman kesken poliisin pyynnöstä. Pyyntö kohdistui koronaviruksen leviämiseen liittyviin riskeihin massatapahtumissa.

Bauer toteaa, että terassin avaamiseen liittyen auki on vielä monta kysymystä. Yksi niistä on juuri ihmismäärän ja turvavälien säilymisen valvominen.

Terassialue halutaan tehdä mahdollisimman turvalliseksi, ja järjestelyt tehdään resurssiviisaasti. Kokemusta on saatu takavuosien maakuntatapahtumista ja joulunajan Tuomaan markkinoista.

Toria tarjotaan terassialueeksi kaikille keskustan ravintoloille.

Helsinki yrittää nyt kaikin mahdollisin keinoin tukea kaupungin profiilille tärkeää ravintolatoimintaa. Kaupunki ei peri ravintolaterassien maksuja huhti–kesäkuulta.

Myös pop up -ravintolatoiminta sallitaan entistä vapaammin, ja elintarvikkeita voi myydä vaikkapa pysäköintipaikoilta ja veneistä. Terassit voivat laajentua kaupungin puistoihin.

Ravintolat|Senaatintorin jättiterassi saatetaan avata asteittain – Avajaisia ei ehditä valmistella kesäkuun ensimmäiseksi päiväksi

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?