Matkapuhelindata todistaa: maanantai-iltana Helsinki heräsi henkiin - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Rajoitusten purkaminen

Matkapuhelindata todistaa: maanantai-iltana Helsinki heräsi henkiin

Rautatieaseman liepeillä liikkuva ihmispaljous tuplaantui verrattuna viikon takaiseen. Väkeä vetivät myös terassit ja puistot.

Ihmisiä terasseilla Kampissa maaanantaina.

Julkaistu: 5.6. 16:26

Helsinki todella heräsi eloon, kun ravintolat saivat maanantaina luvan avata ovensa.

Mobiiliverkon datan pohjalta kootut tilastot osoittavat, että Helsingin keskustassa, monien puistojen ja terassialueiden liepeillä sekä muutamassa isossa kauppakeskuksessa väkeä oli reilusti enemmän kuin samaan aikaan viikkoa aiemmin.

Päärautatieaseman ympäristössä oli tunnin aikana arviolta 6 000 ihmistä, mikä tarkoittaa lähes sadan prosentin lisäystä. Esplanadin ympäristössä väkeä oli myös reilusti aiempaa enemmän.

Näitä pienempiä, mutta selkeitä, lisäyksiä väkimäärässä voidaan havaita esimerkiksi myös Kalliossa Linjoilla ja Tokoinrannassa, Dallapénpuistossa, Kampissa, Ruttopuistossa, Sinebrychoffin puistossa ja Ruoholahden kanavan lähellä. Väkimäärä kaksinkertaistui myös Espoossa Tapiolan liikuntapuistossa.

Selvää nousua oli havaittavissa myös useissa kauppakeskuksissa, kuten Vantaan Jumbossa, Itäkeskuksen Eastonissa ja Espoon Sellossa.

Tiedot on kerätty Telian Crowd Insights -palvelussa, joka laatii tilastoja ihmisvirtojen liikkeistä mobiiliverkon avulla.

Vertailussa on jaettu pääkaupunkiseutu samankokoisiin ruutuihin ja verrattu aktiviteettimääriä kussakin ruudussa maanantaina 1. kesäkuuta kello 18–19 sekä viikkoa aiemmin vastaavana aikana.

Mukaan on valittu paikat, joissa eroa edelliseen viikkoon on ollut vähintään 400 aktiviteetin verran.

Aktiviteetiksi lasketaan, kun matkapuhelin on tunnin aikana ruudun sisällä vähintään 20 minuuttia. Sama ihminen voi siis kirjautua tunnin aikana useamman paikan aktiviteetiksi, mutta nopeita siirtymiä tietyn ruudun kautta ei lasketa.

Tiedot on laajennettu markkinaosuus- ja väestötilastotietoa hyödyntäen kattamaan koko väestö. Tilastoista ei voida selvittää yksittäisten ihmisten tai puhelimien liikkeitä.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki

Luetuimmat

Uusimmat