Lauttasaaren sillan liikenne vaihtoi puolta yön aikana - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Helsinki

Lauttasaaren sillan liikenne vaihtoi puolta yön aikana

Mittava 18,5 miljoonan euron siltaurakka valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Lauttasaaren sillan liikenne kulkee nyt sillan pohjoista laitaa.

Julkaistu: 6.6. 10:10

Lauttasaaren sillan peruskorjaus etenee Helsingissä. Perjantain ja lauantain välisenä yönä liikenne siirtyi sillan eteläreunalta jo kunnostetulle pohjoispuolelle. Sillan pohjoisreunaa on kuluneen viikon aikana viimeistelty asvaltoimalla ja asentamalla reunakiviä.

Liikenteen siirtyminen sillan valmiille puoliskolle on odotettu uutinen kävelijöille ja pyöräilijöille, sillä nämä pääsevät nyt leveämmille reiteille. Kävelytien leveys on pohjoispuoliskolle noin 2,5 metriä ja pyörätien kaksi metriä.

Työmaan ollessa leveimmillään kävelijät ja pyöräilijät kulkivat 2,7 metrin levyisellä kaksisuuntaisella väylällä.

Urakoitsija Kreate lupaa, että sillan eteläisen puolen saneeraus valmistuu nopeammin kuin pohjoispuolen, koska työt siltakannen sisällä ovat jo valmiit. Eteläinen puoli valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Yli 50-vuotiaan sillan kunto oli päässyt jo niin huonoksi, ettei vanhaa betonikantta pystytty piikkaamaan pois, vaan vanha betoni piti rouhia vähitellen irti. Sillan kantta on vahvistettu alapuolelta teräslevyillä.

Viime elokuussa alkanut urakka on vaikeuttanut liikkumista, koska auto-, pyörä- ja kävelyliikenne oli kokonaisuudessaan siirretty sillan eteläreunalle.

Lauttasaaren sillasta roikkuvat koko veneilykauden ajan riipputelineet, ja veneilyaukkoa on turvallisuuden vuoksi kavennettu seitsemään metriin. Tänä kesänä veneilijöitten alikulkua ohjaavat liikennevalot sillan kummallakin puolen.

Työnjohtaja Otto Översti tarkasteli Lauttasaaren sillan ruostunutta pohjaa viime vuoden syyskuussa.

Lauttasaaren silta nostetaan ilmaan ja vahvistetaan lähes tuhatkiloisin teräslevyin – näin pahasti rapistuneen sillan remontti etenee

Lauttasaaren siltaremontin välitön seuraus: Volvo ajeli tyynesti työmaa-alueelle, pyöräilijällä ja lastenvaunuja työntävillä yhteenotto

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?