Helsingin seudun kalatiskeistä paljastui huolestuttavia tuloksia: peräti 26 prosenttia kalasta hygienialtaan huonolaatuista
Välttävä tai huono tulos tarkoittaa suuria pilaajabakteerien määriä.
Tutkimustuloksista käy ilmi, että viljeltyjen kalojen hygieeninen laatu oli parempi kuin luonnosta pyydettyjen kalojen.Kuva: Markku Niskanen / HS
Aada Färding HS
18.6.2020 2:00 | Päivitetty 18.6.2020 9:08
Pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla myytävän tuoreen kalan laadussa on parantamisen varaa.
Vuonna 2019 Helsingin, Espoon, Vantaan sekä Keski-Uudenmaan kunnissa toteutetussa näytteenottoprojektissa paljastui, että vain noin 54 prosenttia tuoreesta kalasta on mikrobiologiselta laadultaan hyvää. Huonolaatuiseksi osoittautui peräti 26 prosenttia tutkituista näytteistä. Viidennes oli välttäviä.
Artikkeliin liittyviä aiheita