Helsingin seudun kalatiskeistä paljastui huolestuttavia tuloksia: peräti 26 prosenttia kalasta hygienialtaan huonolaatuista - Kaupunki | HS.fi

Helsingin seudun kalatiskeistä paljastui huolestuttavia tuloksia: peräti 26 prosenttia kalasta hygienialtaan huonolaatuista

Välttävä tai huono tulos tarkoittaa suuria pilaajabakteerien määriä.

Tutkimustuloksista käy ilmi, että viljeltyjen kalojen hygieeninen laatu oli parempi kuin luonnosta pyydettyjen kalojen.­

18.6.2020 2:00 | Päivitetty 18.6.2020 9:08

Pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla myytävän tuoreen kalan laadussa on parantamisen varaa.

Vuonna 2019 Helsingin, Espoon, Vantaan sekä Keski-Uudenmaan kunnissa toteutetussa näytteenottoprojektissa paljastui, että vain noin 54 prosenttia tuoreesta kalasta on mikrobiologiselta laadultaan hyvää. Huonolaatuiseksi osoittautui peräti 26 prosenttia tutkituista näytteistä. Viidennes oli välttäviä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat