”Aurinko paistaa ja fogelit tsungaa” - Kaupunki | HS.fi

Sampo Laineelle tehtiin kukkaseppelettä Sompasaunalla.

”Aurinko paistaa ja fogelit tsungaa”

HS:n kuvakooste näyttää, onko villistä cityjuhannuksesta perinteisen mökkijuhannuksen haastajaksi.

Julkaistu: 19.6. 19:01, Päivitetty 19.6. 23:13

”Nyt on oikea aika lähteä mökille!” Niin julisti pääministeri Sanna Marin Twitter-tilillään torstai-iltana. Vielä tovi sitten viesti oli jyrkän päinvastainen.

Kaikki eivät kuitenkaan lähteneet mökeille, vaikka lupa jo heltisi. Helsingin seudun kesämaisemat vaikuttavat jopa poikkeuksellisen vilkkailta.

”Ensimmäinen juhannus Stadissa vuosiin”, sanoi merestä noussut Anssi Männikkö Sompasaunan edustalla. Koronapandemia on perunut monet kesäjuhltat.

HS:n valokuvaajat Antti Yrjönen ja Emilia Anundi kuvasivat poikkeusjuhannusaaton illan sujumista pääkaupunkiseudun urbaaneissa maisemissa.

Juhla-aamiainen aloitti Angelina Arialin, Tuuli Valkaman, Emmi Valkaman, Viviane Bossinan ja Eveliina Timosen juhannusaaton Töölössä.

Mandana Shamsuddinin kaverit lähtivät mökeille, mutta hän jäi Helsinkiin. Normaalisti Temppeliaukion kirkon kalliolla on paljon ihmisiä hyvällä ilmalla, mutta juhannusaattona oli hiljaista.

Giovanni Astorino haukkaa Michael Obanlan grillaamaa kanaa. Michael ja hänen tyttöystävänsä Elvia Sultana ovat järjestäneet grillijuhlat ystävilleen Kannelmäessä.

Isä Ilmo Anundi, 7-vuotias Pihla Anundi ja 4-vuotias Heimo Anundi hyppäsivät altaaseen uuden kodin pihalla Keravalla. Äiti Eeva Anundi kaataa vettä Heimon päälle.

Osmo Leinonen, Sinikka Heinonen ja Anneli Junnilainen nauttivat juhannusateriaan vuonna 1986 ostetulla mökillä Helsingin Kivinokassa.

Tessa Toni ja Henri Waaramaa kutsuivat ystäviä mökilleen Kivinokassa. Kesä on pariskunnan ensimmäinen omalla pikkutorpalla.

Essi Räsänen ja Anne Salmela tekivät seppeleitä Meripuistossa. Siitä alkaa muodostua jo vähitellen perinne, sillä kaksikon viime juhannus kului saman puuhan parissa.

Henrik Nyholmin juhannusperinne on ollut kymmenen vuoden ajan pystyttää kokko Kivinokkaan. Tänä vuonna virusriskin takia perinne katkeaa.

Maija Hyvönen pitää kioskia Kivinokassa. Hänen taitessaan seikkailee paljon lehmiä. Hän kertoo, että yksi lehmä itki silmät päästään, kun kioskin vakiovieras Pentti Linkola kuoli.

Kivinokan uimarannalla nautittiin auringosta sankoin joukoin.

Lintsi, Ari ja Pekka sanovat sen ääneen: ”Sompasauna on Stadin paras mesta.”

”Tämä saattaa olla yksi elämäni parhaista hetkistä”, sanoo Pihlajasaaren rannalla kelluva Tomi-Antton Muujärvi

Juhannuksen vieton keskellä oli aikaa myös valokuvaukselle. Sofia Kirjonen nappasi ystävästään Heta Mäkisestä kuvan Pihlajasaaren rannalla.

Heidi Hartonen ikuisti kaveriporukkansa selfiekuvalla Pihlajasaaren kallioilla.

Sompasaaren edustalla meriveden lämpöä kuvattiin täydelliseksi.

”Aurinko paistaa ja fogelit tsungaa [linnut laulavat]. Mahtava juhannus”, sanoi Anssi Männikkö Sompasaunalla.

Anne Hietala ja Sirpa Kokkinen viihtyivät Sompasaunan löylyissä ennen pulahdusta mereen.

Ville Sorsa, Jarno Ruhanen, Natalia Sjöblom ja Rebecca Pasulli tutustuivat toisiinsa Sompasaunan sosiaalisissa tunnelmissa.

Sompasaunalla ilo oli irti jo alkuillasta.

”Jonkun on tehtävä myös puita”, totesi Pekka.

Sakari Hiidenheimo oli saapunut ystävineen viettämään juhannusta Pihlajasaareen.

Henna Haapala ja Mike Usher ovat yleensä viettäneet juhannusta maaseudulla, mutta tällä kertaa suunnitelmia ei ollut koronaviruksen vuoksi tehty, joten juhannusperjantai kului Pihlajasaaressa.

Ihmisiä alkoi vähitellen siirtyä Pihlajasaaresta maihin auringonlaskun aikaan.

Shakeel Ismail oli perheensä kanssa juhannusuinnilla Kivinokan uimarannalla.

Seuraa uutisia tästä aiheesta