Pormestari Jan Vapaavuoren Lapinlahti-ehdotus kaatumassa: Vihreät ja Sdp äänestävät kaupunginhallituksessa vastaan - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Kaupunkisuunnittelu

Pormestari Jan Vapaavuoren Lapinlahti-ehdotus kaatumassa: Vihreät ja Sdp äänestävät kaupunginhallituksessa vastaan

Vapaavuoren ehdotus ei ole menossa läpi, kun vihreät, Sdp ja vasemmistoliitto muodostavat enemmistön kaupunginhallituksessa.

Pääosa Lapinlahden sairaala-alueen rakennuksista on suojeltu rakennussuojelulailla.

Julkaistu: 21.6. 16:10, Päivitetty 21.6. 19:18

Helsingin kaupunginhallituksessa käsitellään maanantaina Lapinlahden sairaala-alueen tulevaisuutta. Ehdotuksen esittelijänä on pormestari Jan Vapaavuori (kok).

Sekä vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Reetta Vanhanen että Sdp:n kaupunginhallituksen jäsen Tomi Sevander kertovat HS:lle, että heidän ryhmänsä äänestävät ehdotusta vastaan.

Vanhanen viestitti HS:lle, että vihreät ei pidä pormestarin tuomaa esitystä riittävän muuttuneena.

”Pormestarin tuoma esitys ei ole riittävästi muuttunut. Haluamme turvata puiston laajuuden ja luontoarvot. Lisärakentamisen määrää tulee tarkastella ja sen suunnittelualuetta laajentaa lähemmäs Länsiväylää.”

”Haluamme, että jatkosuunnittelussa päästään eteenpäin kaupunkiympäristölautakunnan osoittamin suuntaviivoin ja aiomme sitä huomenna kaupunginhallituksessa esittää uudelleen.”

Sevander kertoi sunnuntaina, että myös Sdp asettuu ehdotusta vastaan kaupunginhallituksessa.

Se tarkoittaa sitä, että Vapaavuoren ehdotus ei ole menossa läpi, kun vihreät, Sdp ja vasemmistoliitto muodostavat enemmistön kaupunginhallituksessa.

Alkuperäinen Lapinlahden kevät -ehdotus, jossa kansainvälinen kiinteistösijoitusyhtiö Nrep olisi ostanut Lapinlahden alueen rakennukset ja rakennuttanut alueelle uudisrakennuksia, hylättiin toukokuussa. Silloista ehdotusta tuki suurista puolueista ainoastaan kokoomus.

Hylkypäätöksen jälkeen Nrep täydensi ehdotustaan. Päivitetyssä ehdotuksessa on pyritty ottamaan huomioon kaupunkiympäristölautakunnan linjaukset hankkeen jatkovalmistelua koskien.

Tällä kertaa Nrep esittää, että Helsingin kaupunki ja Nrep muodostaisivat yhteisyrityksen, joka omistaisi vanhat sairaalarakennukset. Aiemmasta esityksestä poiketen kiinteistöjä ei siis myytäisi suoraan Nrepille.

Uuden esityksen mukaan kaupunki luovuttaisi sairaala-alueen vanhat rakennukset yhtiöön noin miljoonan euron arvoisena apporttina.

Kaupunkisuunnittelu|Lapinlahden kerran kaadettu suunnitelma uudelleen päättäjille – Vapaavuori esittää alueen luovuttamista kiinteistö­sijoittajalle uusin ehdoin

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?