”Kolme miljoonaa euroa kankkulan kaivoon” – Pirkkolan urheilu­hallin yrittäjä kertoo tapahtuma­sarjasta, joka voi vielä tulla hänelle kalliiksi

Helsingin keskuspuistoon suunnitellusta monitoimihallista on tullut kevään aikana yksi luonnon ja rakentamisen välisen vaikean suhteen symboleista. Luonnonsuojelijat puolustavat Helsingin arvokasta Keskuspuistoa, halliyrittäjä ihmettelee yksin jäämistään.

Kirsi Eräkankaan mukaan uudessa hallihankkeessa kestäisi vähintään viisi vuotta, ennen kuin hanke olisi samassa pisteessä kuin nykyinen.

24.6.2020 2:00 | Päivitetty 24.6.2020 10:09

”Jos tämä täytyy aloittaa alusta, se on rakennusprojektin keskeytys mukaan lukien kolme miljoonaa euroa kankkulan kaivoon”, sanoo monitoimihallia Helsingin Pirkkolaan työstävän yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kirsi Eräkangas.

Pirkkolaan suunniteltu monitoimihalli saattaa vielä kaatua. Vuodesta 2017 saakka suunniteltu liikuntahalli on kohdannut kevään aikana runsaasti vastustusta, kun Keskuspuiston puolesta -ryhmän aktiivit sekä Pro Luonto -yhdistys ovat nousseet hanketta vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat