Seksuaali­vähemmistöjen yökerho DTM lopetti toimintansa Manner­heimintiellä - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Ravintolat

Seksuaali­vähemmistöjen yökerho DTM lopetti toimintansa Manner­heimintiellä

DTM:n toiminnan on määrä jatkua muualla, mutta uudesta osoitteesta ei ole vielä tietoa.

Yökerhotunnelmaa Mannerheimintien DTM:ssä ennen meluriitaa ja koronapandemiaa vuonna 2016.

Julkaistu: 29.6. 11:39

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattu yökerho DTM on lopettanut toimintansa Mannerheimintien varrella Helsingin keskustassa.

DTM:n ravintolapäällikkö Tomi Häkkinen kertoo tiedotteessa, että sulkemispäätöksen taustalla on meluongelma. Yökerho ei onnistunut tilkitsemään täysin äänien kantautumista naapurissa sijaitsevaan hotelliin.

HS uutisoi DTM:n ja Yrjönkadulla sijaitsevan luksushotelli St. Georgen meluriidasta viime joulukuussa.

St. George -hotelli avattiin toukokuussa 2018 Vanhan kirkkopuiston viereen. Yökerho DTM:n toiminnasta aiheutunut musiikkimelu kantautui joihinkin hotellihuoneisiin.

DTM:n mukaan ongelmana oli Puumabaari-nimisestä tilasta kuulunut musiikki.

Viranomaiset tekivät hotellissa äänitasojen mittauksia. Niiden mukaan musiikkimeluhaitta oli selvästi kuultavissa ja ylitti asumisterveysasetuksen melun yöaikaisen keskiäänitason.

Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut arvioi olosuhteiden tutkituissa hotellihuoneissa olevan sellaiset, että niistä pystyi aiheutumaan terveydensuojelulain tarkoittamaa terveyshaittaa ja kehotti yökerhoa ryhtymään toimiin musiikkimeluhaitan vähentämiseksi.

”Valitettavasti rakenteelliset muutokset eivät riittäneet ratkaisemaan ongelmaa, vaan DTM:ssä soitettu musiikki kantautuu edelleen hotelliin. Tästä johtuen emme voi enää harjoittaa yökerhotoimintaa DTM:n nykyisessä osoitteessa”, ravintolapäällikkö Häkkinen kertoo tiedotteessa.

Meluongelman lisäksi myös koronaviruspandemia on aiheuttanut DTM:n mukaan haasteita yökerhotoiminnalle, kuten ravintola-alalle ylipäätään. DTM on ollut suljettuna maaliskuusta lähtien.

Poistuminen Mannerheimintie 6:sta ei kuitenkaan Häkkisen mukaan merkitse DTM:n tarinan päättymistä kokonaan.

”Tavoitteenamme on avata DTM toiseen paikkaan ja olemme jo alkaneet etsiä uutta tilaa.”

DTM on muuttanut aiemminkin. Yökerho toimi vuosia Iso Roobertinkadulla ennen siirtymistään Mannerheimintielle vuonna 2012.

Yökerho DTM ja luksushotelli St. George riitelevät ravintolasta kantautuvasta musiikin melusta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki

Luetuimmat

Uusimmat