Poliisi: Helsingin kaupungin­teatterin sprinkleri­huoneessa tapahtunut räjähdys oli työ­tapaturma - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Onnettomuudet

Poliisi: Helsingin kaupungin­teatterin sprinkleri­huoneessa tapahtunut räjähdys oli työ­tapaturma

Tämänhetkisten tietojen perusteella epäillään, että räjähdyksen aiheutti kuivista sinkkiputkista pieneen tilaan muodostunut kaasu.

Poliiseja ja pelastusyksikköjä Helsingin kaupunginteatterilla maanantaina.

Julkaistu: 29.6. 12:26, Päivitetty 29.6. 22:19

Poliisilla oli operaatio Helsingin kaupunginteatterilla maanantaina puolenpäivän aikaan. Poliisin ensitietojen mukaan paikalla tapahtui räjähdysonnettomuus, jossa loukkaantui yksi ihminen.

Helsingin poliisi kertoi tiedotteessa iltapäivällä, että kyseessä oli työtapaturma. Poliisi on tarkastanut rakennuksen, eikä sieltä ole löytynyt mitään sellaista, minkä vuoksi räjähdystä olisi syytä epäillä tahallaan aiheutetuksi.

”Kyseessä on työtapaturma. Räjähdyksessä loukkaantunut mies vietiin sairaalahoitoon. Hän oli sprinklerihuoneessa tekemässä huoltotöitä, kun räjähdys tapahtui”, tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisilaitokselta sanoo tiedotteessa.

”Tämänhetkisten tietojen perusteella epäillään, että räjähdyksen aiheutti kuivista sinkkiputkista pieneen tilaan muodostunut kaasu.”

Poliisi kertoo jatkavansa tutkintaa muun muassa räjähdyksen syyn varmistamiseksi.

Kaupunginteatterin tekninen johtaja Antti Rehtijärvi kertoi aiemmin maanantaina HS:lle, että räjähdys tapahtui teatterin teknisessä tilassa, jossa oli yksi ihminen. Räjähdyksessä loukkaantunut oli huoltoyhtiön työntekijä.

Helsingin kaupunginteatteri kertoo tiedotteessa, että työntekijä pystyi tulemaan omin avuin ulos tilasta. Kaupunginteatterin henkilökunta aloitti ensiavun välittömästi hänen päästyään pihalle. Loukkaantunut vietiin jatkohoitoon sairaalaan.

”Olemme järkyttyneitä sattuneesta tapaturmasta ja toivomme että huoltohenkilö toipuu pian”, teatterijohtaja Kari Arffman sanoo tiedotteessa.

Poliisit tutkivat kaupunginteatteria räjähdyksen jälkeen.

Poliisi vahvistaa, että räjähdysonnettomuus tapahtui sprinklerihuoneessa eikä tapahtumissa epäillä tällä hetkellä rikosta. Aineelliset vahingot rajoittuivat rappukäytävään, jossa sprinklerikeskus sijaitsee, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

”Siellä on ollut huolto käynnissä”, teatterin tekninen johtaja Rehtijärvi sanoo.

Rehtijärven mukaan vaikuttaa siltä, että räjähdys ei aiheuttanut laajoja aineellisia vahinkoja.

Kokonaisuudessaan rakennuksessa oli sisällä satakunta henkeä.

Kaupunginteatterin mukaan poliisi ja pelastuslaitos ovat antaneet henkilökunnalle luvan jatkaa työntekoa normaalisti. Syksyn musikaalin harjoitukset alkavat suunnitellusti heinäkuun ensimmäinen päivä.

Olitko paikalla? Lähetä HS:lle uutiskuva numeroon 17181 tai uutisvideo numeroon 040 661 2540. Jos tiedät jotain tapahtumista, lähetä vinkki osoitteeseen hs.kaupunki@hs.fi.

Poliisi huomioliivissä kaupunginteatterin läheisyydessä maanantaina.

Poliisi tiedotti aiemmin päivällä viestipalvelu Twitterissä, että räjähdyspaikalla oli useampi poliisin, pelastuslaitoksen ja ensihoidon yksikkö.

HS:n paikalla olleen toimittajan Liisa Niemen mukaan teatterin takaparkkipaikan alue oli eristetty ja koirapoliisit kiersivät aluetta.

”Teatterin työntekijät passitettiin kotiin”, Niemi kertoi.

Tapahtumapaikan takana kulkeva Ensi linja suljettiin teatterin kohdalta.

HS:n paikan päällä haastattelema Eero Paasikoski työskentelee teatterin lavastamossa metallimiehenä. Hän oli teatterin etuovella, kun kuuli ”suuren pamauksen”.

Paasikosken mukaan räjähdyksestä lähti valtava paineaalto, joka rikkoi kattorakenteita. Hän ja monet muut juoksivat räjähdystä pakoon.

Paasikoski kertoi myös nähneensä, että huoltomies loukkasi käsiään räjähdyksessä, ja tämä huusi läsnä olleille, että hän tarvitsee pikaisesti vettä.

Lähellä sijaitsevan leikkipuisto Linjan työntekijä Sessa Verkkoperä kertoi, että osa leikkipuiston kävijöistä oli kuullut ja nähnyt räjähdyksen.

”Yksi koululainen tuli sanomaan, että näki kun ikkuna lensi ylös. Eräs asiakas taas kertoi, että oli nähnyt kattoikkunan lentävän jopa 15 metriä ilmaan”, Verkkoperä kertoi.

Puiston asiakkaat ja henkilökunta olivat kuulleet pamahduksen.

Raskaasti aseistautuneita poliiseja onnettomuuspaikalla Helsingin kaupunginteatterilla.

Kaupunginteatterille saapui maanantaina useita pelastus- ja poliisiyksikköjä selvittämään räjähdysonnettomuutta.

Palokuntaan kuuluvia pelastajia onnettomuuspaikalla.

Poliisit ohjasivat ihmisiä onnettomuuspaikalla.

Kirjoittajat: Valtteri Parikka HS, Emilia Kangasluoma HS, Liisa Niemi HS, Aada Färding HS, Anniina Rimpiläinen HS

Oikaisu 29.6. kello 15.01: Korjattu Eero Paasikosken nimi.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki