Parikymppinen mies huijasi yli 15 000 euroa myymällä olemattomia tuotteita netissä - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Rikosepäilyt

Parikymppinen mies huijasi yli 15 000 euroa myymällä olemattomia tuotteita netissä

Yhteensä 55 ihmistä oli joutunut miehen petoksen kohteeksi.

Julkaistu: 30.6. 14:04

Noin 20-vuotias miehen epäillään huijanneen yhteensä 55 ihmiseltä rahaa myymällä olemattomia tuotteita netissä, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotteessaan.

Espoon operatiivinen tutkinta on saanut esitutkinnan valmiiksi rikossarjassa, jossa mies on myynyt muun muassa olemattomia pelikonsoleita, keräilyrahoja sekä konsertti- ja urheilukisalippuja netissä.

Epäilty sai 27–1550 euron huijauksilla yhteensä 15 00 euroa rikoshyötyä, poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Mies ei huijannut ensimmäistä kertaa, sillä hänet on aiemmin tuomittu tuomioistuimessa 28 petoksen sarjasta sekä 83 petoksen sarjasta. Nyt esitutkinnassa olleen petossarjan ensimmäisen petoksen hän teki vain kuusi päivää edellisen tuomionsa jälkeen.

Rikokset tehtiin netin kauppasivustojen kautta, joissa rikoksesta epäilty on esiintynyt jopa 40:llä eri nimellä.

Mies käytti poliisin mukaan useita eri sähköpostiosoitteita ja yhteystietoja peittääkseen todellisen henkilöllisyytensä ja pyrki monin tavoin antamaan itsestään luotettavan kuvan ostajille.

Hän kertoi välttävänsä henkilökohtaisia tapaamisia koronatilanteen vuoksi ja oli keskustellut ostajien kanssa netissä tapahtuvista huijauksista.

Asia on siirretty syyttäjälle syyteharkintaan.

Poliisi muistuttaa, että netin kautta tuotteita ostaessa kannattaa olla varovainen ja kiinnittää huomiota esimerkiksi epäilyttävän alhaiseen hintaan.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki