Kokonainen kortteli myytiin 11,5 miljoonalla eurolla Helsingin kantakaupungissa - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Kiinteistöt

Kokonainen kortteli myytiin 11,5 miljoonalla eurolla Helsingin kantakaupungissa

Kaartin lasaretin korttelin rakennukset ovat olleet tyhjillään jo kymmenen vuotta Hietalahdessa.

Entisen sotilassairaalan pääportaikko.

Julkaistu: 30.6. 15:05

Kaartin lasaretin arvokortteli on myyty Helsingin Hietalahdesta. Kauppahinnaksi tuli 11,5 miljoonaa euroa.

Valtion kiinteistövarallisuutta hallinnoiva Senaatti-kiinteistöt ilmoitti tiistaina solmineensa lopulliset kaupat kiinteistökehitys- ja sijoitysyhtiö HGR property partners oy:n kanssa.

Tarjouskilpailu avattiin tammikuussa.

Kyse ei ollut ensimmäisestä kerrasta, kun Senaatti-kiinteistöt pyrki myymään Hietalahden kauppahallin ja Kalevankadun välissä sijaitsevan Kaartin lasaretin korttelin. Edellisen kerran se yritti myyntiä vuonna 2016, mutta viimein nyt hanke eteni maaliin asti.

Kaartin lasaretin korttelissa sijaitsee kuusi rakennusta, jotka ovat olleet tyhjillään jo kymmenen vuotta. Korttelissa on ennen toiminut muun muassa sotilassairaala sekä Valtion teknillinen tutkimuslaitos. Tähän asti rakennukset ovat olleet valtion omistamia.

Vanha sotilassairaala. Arkistokuva vuodelta 2009.

HGR suunnittelee korttelin valjastamista toimitilakäyttöön. Tarkoituksena olisi myös elävöittää aluetta ja kehittää sitä kaupunkilaisten käyttöön sopivammaksi.

”Yhdessä Hietalahdenrannan alueen kanssa tavoitteenamme on toteuttaa Hietalahteen uutta urbaania kaupunkiympäristöä sekä profiloida alue pääkonttorikeskittymäksi”, kertoo HGR:n toimitusjohtaja Kari Helin tiedotteessa.

Kaupungin vallassa on määritellä, minkälainen käyttö on sallittua Kaartin lasaretin rakennuksissa. Nykyinen voimassa oleva kaava sallii hallinto- ja virastokäytön.

Engelin suunnittelema mittatekniikan keskuksena toiminut rakennus. Arkistokuva vuodelta 2012.

Kaartin lasaretin vanhimmat, 1820–1830-luvuilla rakennetut talot on suunnitellut Carl Ludvig Engel. Korttelin kolme vanhinta kivirakennusta on suojeltu.

Keskeltä Helsinkiä pantiin myyntiin kokonainen arvokortteli

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?