Parturi yritti tappaa entisen työntekijänsä Espoossa – 10 eurosta alkanut riita johti viiden vuoden vankeuteen - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Oikeudenkäynnit

Parturi yritti tappaa entisen työntekijänsä Espoossa – 10 eurosta alkanut riita johti viiden vuoden vankeuteen

Osapuolten välit tulehtuivat, kun työnantaja syytti työntekijän varastaneen parturiliikkeestä rahaa. Tämän jälkeen entinen työntekijä uhkasi tappaa työnantajansa lapsen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antoi tuomion tapauksesta viime perjantaina.

Julkaistu: 1.7. 8:20

Työntantajan ja hänen alaisensa kiista kärjistyi väkivallaksi, kun espoolaisparturi yritti tappaa entisen työntekijänsä Espoon Leppävaarassa maaliskuussa 2020.

Parturi oli muutamaa vuotta aiemmin ottanut uhrin töihin liikkeeseensä. Parturin mukaan hän oli myös tarjonnut työntekijälleen asunnon ja ottanut tämän osaksi perhettään.

Myöhemmin työnantaja alkoi epäillä entisen työntekijänsä vieneen rahaa liikkeen kassasta, mikä tulehdutti osapuolten välit.

Työnantajan kertomuksen mukaan hänellä oli ollut liikkeessään valvontakamera, jolle anastus oli tallentunut. Hänen mukaansa videolla näkyi työntekijän anastaneen häneltä 10 euron setelin.

Entinen työntekijä kiisti anastuksen ja uhkasi puhelimessa tappaa työnantajan 6-vuotiaan lapsen, mikäli työntantaja veisi tallenteen poliisille.

Työnantaja teki asiasta rikosilmoituksen. Hänen mukaansa työntekijä olisi lisäksi uhannut polttaa parturiliikkeen, mutta tälle ei oikeudessa löytynyt näyttöä. Oikeudessa ei myöskään pystytty todentamaan, oliko entinen työntekijä todella anastanut rahaa parturiliikkeestä.

Reilua kuukautta myöhemmin osapuolet kohtasivat toisensa sattumalta Espoon Leppävaarassa sijaitsevassa ostoskeskuksessa.

Kohtaaminen johti kovaääniseen riitaan, johon kauppakeskuksen vartija joutui puuttumaan. Paikalle kutsuttiin myös poliisi, joka sai tilanteen rauhoittumaan ja osapuolet poistuivat kukin omaan suuntaansa.

Parturi kuitenkin otti entisen työntekijänsä tappouhkauksen tosissaan.

Noin viisi kuukautta kauppakeskuksessa tapahtuneen välikohtauksen jälkeen parturiliikkeen entinen työntekijä oli menossa kotiinsa, kun hänen kimppuunsa yllättäen hyökättiin kerrostalon ala-aulassa.

Uhri oli painamassa hissin nappulaa, kun syytetty iski häntä takaapäin veitsellä kaulaan. Hyökkääjällä oli ollut päässään moottoripyöräkypärä.

Viiltoa seurasi lyhyt kamppailu, jossa uhria lyötiin myös päähän ja muualle kehoon.

Uhri sai otteen hyökkääjän kaulasta, ja tämä joutui ottamaan kypärän pois päästään saadakseen happea. Tuolloin uhri havaitsi hyökkääjän olevan hänen entinen työnantajansa.

Päästyään irti uhrin otteesta hyökkääjä pakeni rappukäytävän takaovesta.

Hyökkäyksen jälkeen uhri soitti hätäkeskukseen. Koska hän ei osannut puhua suomea tai englantia, hän hoki puhelimeen vain ”please, please” ennen kuin katkaisi puhelun. Hän kuitenkin keksi soittaa ystävälleen videopuhelun ja kertoi, kuka hänen kimppuunsa oli käynyt.

Lopulta uhri pääsi rappukäytävässä viidenteen kerrokseen, jossa paikalle tullut naapuri antoi hänelle ensiapua ja soitti hätäkeskukseen.

Alle tunnin kuluttua teosta poliisi otti epäillyn puukottajan kiinni juna-asemalla. Hän kiisti teon ja väitti, ettei ollut tavannut uhria sen jälkeen, kun oli kohdannut tämän kauppakeskuksessa.

Rappukäytävään jääneestä moottoripyöräkypärästä kuitenkin löytyi epäillyn sormenjälki. Myös epäillyn kaulaan ja muualle jääneet pinnalliset vammat tukivat uhrin kertomusta.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi viime perjantaina vuonna 1980 syntyneen Arkan Adnan Ashraf Ashrafin viiden vuoden vankeusrangaistukseen tapon yrityksestä. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille 11 000 euroa korvausta.

Tapon yrityksen uhri taas tuomittiin laittomasta uhkauksesta 60 päiväsakkoon. Hänen tuloillaan se on 360 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan puukottajalle 600 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?