Sarjakuristaja Michael Penttilä on valittanut murhatuomiostaan korkeimpaan oikeuteen – väittää tutkintaa asenteelliseksi - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Rikokset

Sarjakuristaja Michael Penttilä on valittanut murhatuomiostaan korkeimpaan oikeuteen – väittää tutkintaa asenteelliseksi

Penttilä tuomittiin huhtikuussa hovioikeudessa murhasta elinkautiseen.

Michael Penttilä on kuristanut vuosien mittaan kuoliaaksi neljä naista tai tyttöä. Tuoreimmassa tapauksessa hän syyllistyi hovioikeuden mukaan murhaan.

Julkaistu: 1.7. 11:56, Päivitetty 1.7. 12:16

Sarjakuristajaksi kutsuttu Michael Penttilä vaatii korkeinta oikeutta (KKO) ottamaan murhatuomionsa käsittelyyn.

Penttilä tuomittiin huhtikuussa hovioikeudessa murhasta elinkautiseen, sillä hän kuristi hengiltä viisikymppisen naisen Helsingin Alppiharjussa toissa vuoden keväällä. Käräjäoikeus oli aiemmin tullut asiassa samaan lopputulokseen.

Keskiviikkona kirjatussa valituslupahakemuksessa Penttilä muun muassa moittii asian esitutkintaa asenteelliseksi. Penttilä myös katsoo, että teko ei ollut murha, vaan tappo.

Heinäkuussa 55 vuotta täyttävä Penttilä on kuristanut vuosien varrella kuoliaaksi kaikkiaan neljä naista tai tyttöä. Alppiharjun tapaus oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun hän sai hovioikeudessa tuomion murhasta.

Kun asiaa käsiteltiin hovioikeudessa, Pentilälle tehtiin mielentilatutkimus. Sen tuloksen mukaan hän oli syyntakeinen murhan tekoaikana keväällä 2018.

Penttilä siis ymmärsi, mitä oli tekemässä ja minkälaisia seurauksia siitä voi tulla.

Penttilän mielentilaa oli ennen viimeisintä mielentilatutkimusta tutkittu toistuvasti, eikä hänellä ollut vuoden 1986 jälkeen todettu olleen sellaisia mielenterveydellisiä häiriöitä, että häntä voitaisiin pitää syyntakeettomana tai edes alentuneesti syyntakeisena.

Penttilän mielentilaa oli ennen viimeisintä mielentilatutkimusta tutkittu toistuvasti, eikä hänellä ollut vuoden 1986 jälkeen todettu olleen sellaisia mielenterveydellisiä häiriöitä, että häntä voitaisiin pitää syyntakeettomana tai edes alentuneesti syyntakeisena.

Oikaisu 1.7. klo 12.10: Korjattu tuoreimman henkirikoksen tapahtumapaikka Kalliosta Alppiharjuksi.

Henkirikokset|Sarjakuristaja Michael Penttilä aikoo valittaa murhatuomiostaan korkeimpaan oikeuteen – Asianajaja: ”Tämä saattaa olla oikeasti elinkautinen”

Henkirikokset|Sarjakuristaja Michael Penttilälle elinkautinen murhasta – ”Hyvin perusteltu tuomio”, arvioi puolustusasianajaja

Näin pajatsoja Oulussa huijanneesta nuorukaisesta tuli sarjakuristaja – Penttilän rikoshistoria pitää sisällään kolme kuoliaaksi kuristettua ihmistä, raiskauksia ja vankilapakoja

Suomessa on ainakin viisi ihmistä, joita ei pitäisi koskaan vapauttaa muiden joukkoon – Mitä heille voi tehdä?

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kaupunki

Luetuimmat

Uusimmat