Helsingin Telakkakatu avautui: uudet kiskot vievät matkustajia myöhemmin Hernesaareen - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Katutyöt

Helsingin Telakkakatu avautui: uudet kiskot vievät matkustajia myöhemmin Hernesaareen

Telakkakadun vanhat muurikivet päätyivät Suomenlinnaan ja kaiteet Kaivopuistoon.

Hietalahdenrannassa Bulevardin risteys on jo asvaltoitu, mutta raitioliikenne palaa vasta parin viikon kuluttua.

Julkaistu: 2.7. 19:56

Eteläisen Helsingin iso katu-urakka Telakkakadulla alkaa olla loppusuoralla. Torstaina autoliikenne palautui Telakkakadun molemmille kaistoille runsaan puolentoista vuoden jälkeen.

Telakkakatu on keskeisiä sisääntuloväyliä läntisessä kantakaupungissa.

Liikennemerkit, kaistamaalaukset ja liikennevaloasennukset ovat vielä viimeistelyssä eikä Bulevardin risteysurakka ole vielä valmis. Raitiolinjat 6 ja 6T palaavat vakioreiteilleen vasta muutaman viikon kuluttua, heinäkuun 20. päivänä.

Uusi työmaa Munkkisaarenkadulla on työntänyt bussilinjat 14, 17 ja 18N poikkeusreiteille Eiranrannan kautta. Helsingin seudun liikenne (HSL) ei ole tiedottanut, milloin bussien poikkeusjärjestelyt päättyvät, koska Munkkisaarenkadun putkiurakan tarkka aikataulu ei ole tiedossa.

Läpiajokiellon aikana Munkkisaarenkadulla tehdään uusi suora viemärilinja vanhan mutkitelleen linjauksen tilalle, ja uusitaan asvaltointia. Työmaaorganisaation mukaan putkiurakka ei ole suuri, mutta työhön kuluu ainakin kuukausi.

Autoliikenne kulkee jälleen Telakkakadun ja Tehtaankadun risteyksessä.

Pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden liikkuminen Telakkakadulla on vielä rajallista, koska Telakkarannan asuintalojen työmaa on nielaissut osan katutilasta. Asuintaloja rakennetaan Nosturin entiselle tontille.

Telakkakadun urakan tavoitteena on rakentaa uusi raitiolinja Bulevardilta Hernesaareen. Ensimmäisessä vaiheessa raitioliikenne kulkee väliaikaiselle päätepysäkille Eiranrannassa, mutta Hernesaaren rakentamisen edetessä päätepysäkki sijoittuu niemen eteläkärkeen.

Uusi raitiolinja on määrä ottaa käyttöön vuoden 2021 lopulla.

Kiskourakan lisäksi Hietalahdenrantaan ja Telakkakadulle on upotettu uutta kaupunginosaa palvelevaa kunnallistekniikkaa, muun muassa mittavia kaukolämpö- ja viemäriputkia.

Telakkakadulla vanhan satamaradan muuri sekä antiikkiset metallikaiteet ovat väistyneet, kun kadunpinta on nostettu yhteen tasoon. Kaupungin tiedotteen mukaan muurin graniittikivet päätyivät Suomenlinnaan ja kaiteet Kaivopuistoon.

Oikaisu kello 9.21: Korjattu kuvatekstiin Tehtaankatu Teollisuuskadun tilalle.

Tietyöt|Töölöön suunnitellaan jälleen valtavia katuremontteja: ”Katsotaan, olisiko järkevää sulkea kokonaisia katuosuuksia”

Etelä-Helsingin liikennettä sotkenut katuremontti laajenee, mutta autojen tukkeena ollut raitiolinja 1 palaa omalle reitilleen ensi maanantaina

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?