Viikonloppu käynnistyy Senaatintorin jättiterassilla: järjestyksenvalvojien määrää lisätty, Tuomiokirkon päätyyn tuodaan tarvittaessa kulkuesteet - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Ravintolat

Viikonloppu käynnistyy Senaatintorin jättiterassilla: järjestyksenvalvojien määrää lisätty, Tuomiokirkon päätyyn tuodaan tarvittaessa kulkuesteet

Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauerin mukaan jättiterassin asiakaspaikkoja voidaan lisätä, jos kaikki menee hyvin.

Senaatintorin terassi keskiviikkona. Heinäkuun ensimmäinen päivä alkaen yli 500 henkilön yleisötilaisuuksien järjestäminen ulkona tuli taas mahdolliseksi. Tällä hetkellä Senaatintorilla on 480 paikkaa.

Julkaistu: 3.7. 19:40

Senaatintorin jättiterassin ensimmäinen viikonloppu on ovella. Projektista vastannut Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer kertoo, että kulunut viikko on mennyt paremmin kuin hän osasi edes toivoa.

”Vaikka avajaispäivänä ilma oli epävakaa, niin ihmisiä tuli paljon, ja monet ravintolat myivät annoksensa loppuun”, Bauer sanoo.

Bauerin mukaan sää on vaikuttanut eniten siihen, minkä verran terassilla on ollut ihmisiä. Auringon paistaessa terassi täyttyy nopeasti, mutta sateella asiakkaat kaikkoavat sisätiloihin. Bauer arvelee, että sadetta pakenevat ihmiset etsiytyvät keskustan ravintoloihin ja kauppoihin.

”Kivijalkakaupoille ja ravintoloille tämä on vain plussaa. Koko keskustan elävöittäminen oli tämän projektin perimmäinen tarkoitus.”

Pientä hienosäätöä terassilla tehdään sen mukaan, kuin kokemusta karttuu. Esimerkiksi lokkien hyökkäyksiltä suojaavaa siimaa aiotaan lisätä pikimmiten.

Ensimmäiseen viikonloppuun taas on varauduttu palkkaamalla blokkareita lisää. Blokkareiden työhön kuuluu muun muassa pöytien siistiminen ja astioiden keräily.

Myös järjestyksenvalvojien määrää on lisätty.

Terassin Tuomiokirkon päätyyn aiotaan tuoda tarvittaessa kulkuesteitä, ettei ihmisille tulisi houkutusta poistua anniskelualueelta juomiensa kanssa.

”Meiltä menevät anniskeluoikeudet, jos alueen rajoja ei noudateta”, Bauer muistuttaa.

Bauerin mukaan terassille olisi mahdollista lisätä asiakaspaikkoja, jos kaikki menee hyvin.

Heinäkuun 1. päivä alkaen yli 500 henkilön yleisötilaisuuksien järjestäminen ulkona tuli taas mahdolliseksi. Tällä hetkellä Senaatintorilla on 480 paikkaa.

Bauer arvioi, että asiakaspaikkoja voitaisiin lisätä maksimissaan noin 300 kappaletta.

”Tutkimme onko asiakasmäärän nostaminen mahdollista. Turvavälien pitäisi toteutua ja myös ihmisten viihtyminen täytyy ottaa huomioon”, Bauer sanoo.

Kesä|Viini ja kahvi virtasivat jo aamulla Senaatintorin jättiterassilla – ”Luulin, että tämä olisi kolkompi paikka”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?