Nuorisojoukko rähinöi ravintolan edustalla Kaivopuistossa, yksi kuoli saamiinsa vammoihin – Ravintoloitsija: Järjestyshäiriöt ovat lisääntyneet - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Poliisi

Nuorisojoukko rähinöi ravintolan edustalla Kaivopuistossa, yksi kuoli saamiinsa vammoihin – Ravintoloitsija: Järjestyshäiriöt ovat lisääntyneet

Vuonna 2001 syntynyt mies loukkaantui viikonloppuna Kaivopuiston joukkotappelussa ja kuoli saamiinsa vammoihin maanantaina.

Nuorison kärhämöinti oli alkanut jo sisätiloissa Ravintola Kaivohuoneella ja jatkui ravintolan edustalla.

Julkaistu: 7.7. 17:11, Päivitetty 7.7. 19:51

Poliisi kaipaa havaintoja lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Kaivopuistossa tapahtuneesta nuorten yhteenotosta, jossa yksi pahoinpitelyn uhreista sai kuolettavat vammat.

Helsingin poliisi kertoo tiedotteessa, että kärhämöinti oli alkanut jo sisätiloissa Ravintola Kaivohuoneella ja jatkui ravintolan edustalla olevalla pysäköintialueella sekä Isolla Puistotiellä. Paikalla ravintolan tyhjentämistä oli valvomassa myös poliisi.

Poliisin mukaan ainakin viisi miestä sai yhteenotossa vammoja.

Yhteenotossa pahiten loukkaantui kahdesti pahoinpidellyksi joutunut vuonna 2001 syntynyt mies. Poliisin mukaan mies kuoli maanantaina todennäköisesti pahoinpitelyissä tulleiden vammojen seurauksena.

Poliisi tutkii asiaa pahoinpitelynä ja kuolemantutkimuksena. Kaivopuiston tapahtumista toivotaan lisätietoja sähköpostilla osoitteeseen vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi tai Whatsapp-viestipalvelun kautta numeroon 050 562 7405.

Ravintola Kaivohuoneen omistaman Night people group oy:n toimitusjohtaja Antti Raunio kertoo, että ravintolan henkilökunta ei havainnut tappelua.

”Olimme yllättyneitä. Ravintolamme on täysin poliisin tiedotteen varassa”, Raunio sanoo.

Raunion mukaan Kaivohuoneella tapahtui lauantaina kaksi nujakkaa, joihin molempiin järjestyksenvalvoja puuttui. Poliisia ei Raunion mukaan hälytetty paikalle, vaan kummassakin tapauksessa asiakkaat poistuivat ravintolasta suosiolla.

Kaivohuoneen valvontakameranauhat on luovutettu poliisille.

Raunio kertoo, että kyseisenä iltana paikalla oli neljä järjestyksenvalvojaa enemmän kuin normaalisti, sillä ihmiset ovat pyrkineet sisään ravintolaan aidan yli ja jopa katon kautta. Koronarajoituksista johtuen kaikkia asiakkaita ei ole voitu ottaa sisälle.

”Myös se, että kaikki asiakkaat purkautuvat kadulle samaan aikaan kello kahdelta yöllä, on lisännyt järjestyshäiriöitä.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?