Keskuspuiston monitoimihallin siirtämistä vaativassa adressissa jo 11 000 allekirjoitusta - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Keskuspuiston monitoimihalli

Keskuspuiston monitoimihallin siirtämistä vaativassa adressissa jo 11 000 allekirjoitusta

Keskuspuiston kapeimpaan kohtaan kaavailtu halli huolestuttaa luonnonsuojelijoita. Arkkitehdin mukaan hallin siirtäminen sellaisenaan rinnetontilta tasamaalle on mahdotonta.

Monitoimihallia kaavaillaan Pirkkolan uimahallin viereen.

Julkaistu: 8.7. 19:24

Keskuspuistoon rakennettavan monitoimihallin siirtämistä ajava adressi on kerännyt jo 11 000 nimeä. Adressissa vaaditaan hallin siirtämistä sille kaavaillusta paikasta vaihtoehtoiselle paikalle.

Hallille osoitettu sijainti on huolestuttanut luonnonsuojelijoita, sillä Keskuspuisto on kapeimmillaan kohdasta, johon halli rakennettaisiin. Myös metsää olisi kaadettava hallin tieltä. Hallin alle jäisi myös Suomessa erittäin uhanalaiseksi luokiteltua lahokaviosammalta. Alueella saattaa olla myös liito-oravien levähdys- ja lisääntymispaikkoja.

Keskuspuisto-aktiivien mukaan niin ulko- kuin sisäliikkujatkin olisivat tyytyväisiä, jos monitoimihallin paikkaa siirrettäisiin.

Vaihtoehtoiseksi paikaksi on ehdotettu muun muassa Pirkkolan liikuntapuiston parkkipaikkaa.

Hallin siirtäminen ei kuitenkaan ole ongelmatonta, sillä rakennus on suunniteltu varta vasten sille kaavaillulle paikalle. Koko halli olisi suunniteltava uudelleen, jos sen paikkaa haluttaisiin muuttaa.

Uusi suunnittelukierros voisi kestää vuosia, arvioi arkkitehti Jukka Siren kesäkuussa Helsingin Sanomille. Ongelma on siinä, että halli on suunniteltu rinnetontille. Rakennuksen siirtäminen sellaisenaan tasamaalle ei Sirenin mukaan ole mahdollista.

Helsingin maankäytön apulaispormestari Anni Sinnemäki (vihr) totesi Helsingin Sanomille aiemmin, että hallin siirtämiseksi olisi tehtävä asemakaavamuutos. Adressin alullepanijat taas ehdottavat hallin siirtämistä aikaa säästävällä poikkeamispäätöksellä.

Hallihankkeen vetäjille prosessi on aiheuttanut päänvaivaa.

”Jos tämä täytyy aloittaa alusta, se on rakennusprojektin keskeytys mukaan lukien kolme miljoonaa euroa kankkulan kaivoon”, sanoi monitoimihallia työstävän yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kirsi Eräkangas Helsingin Sanomille kesäkuussa.

Tällä hetkellä hallin rakennustyöt on keskeytetty, sillä Helsingin hallinto-oikeus käsittelee Pro luonto ry:n hallista tekemää valitusta.

Kaupunkisuunnittelu|”Kolme miljoonaa euroa kankkulan kaivoon” – Pirkkolan urheilu­hallin yrittäjä kertoo tapahtuma­sarjasta, joka voi vielä tulla hänelle kalliiksi

Luonnonsuojelu|Kansalais­aktiivit ehdottavat kiistellyn urheilu­hallin siirtämistä kiven­heiton päähän, jotta Keskus­puistoa ei tarvitsisi kaataa – Miksi näin ei tehdä?

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?