Yhtä ihmistä ammuttiin ravintola Pata­ässässä Helsingin keskustassa, silmin­näkijä kertoo HS:lle laukauksen osuneen reiteen - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Poliisi

Yhtä ihmistä ammuttiin ravintola Pata­ässässä Helsingin keskustassa, silmin­näkijä kertoo HS:lle laukauksen osuneen reiteen

Poliisi etsi yhä muutamia ihmisiä hieman ennen puoltayötä.

Ampumistapaus tapahtui ravintola Pataässässä.

Julkaistu: 8.7. 22:09, Päivitetty 9.7. 7:34

Ravintola Pataässässä Helsingin Snellmaninkadulla ammuttiin keskiviikkoiltana, ja yksi ihminen loukkaantui. Hänet vietiin sairaalaan. Poliisi sai ilmoituksen tapauksesta noin kello 21.50.

Poliisin mukaan paikalla tehtiin kiinniottoja, mutta ei kerro, kuinka monta ihmistä otettiin kiinni.

Muutamia henkilöitä tavoiteltiin edelleen puolenyön aikaan, ja poliisi pyytää havaintoja tapahutmista hätänumeroon 112. Tekoväline on poliisin hallussa.

”Tämänhetkisten tietojen mukaan ulkopuolisiin ei kohdistu vaaraa. Poliisi on paikalla ja suorittaa parhaillaan teknistä ja taktista tutkintaa”, poliisi kertoi Twitterissä kello 22.35.

HS:n paikalla ollut toimittaja Valtteri Parikka kertoi noin tuntia poliisin saaman ilmoituksen jälkeen, että tilanne oli rauhoittumassa.

”Paikalla on kuusi poliisiautoa, ja kadunpätkä on nyt auki. Aika rauhallista täällä on”, Parikka sanoi.

Parikka haastatteli silminnäkijää, jota myös poliisi puhutti. Haastateltu näki tilanteen läheltä, sillä hän istui uhrin kanssa samassa pöydässä. Silminnäkijän mukaan ampuja tuli uhrin luo ja ampui tätä lähietäisyydeltä reiteen. Uhri romahti kivusta kontilleen.

Silminnäkijä kertoi, että ampumista ei näyttänyt edeltävän minkäänlaista riitaa. Muut ravintolassa olleet eivät heti tajunneet laukauksen ääntä ampumiseksi, mutta tapauksen huomattuaan poistuivat pian ravintolasta.

Poliisi etsi ensin isompaa 4–5 hengen seuruetta, joka poistui paikalta. Poliisi kertoi myös etsivänsä ihmistä, jolla on mustat vaatteet ja mustat henkselit.

Tapahtumista tiedotetaan poliisin mukaan lisää aikaisintaan torstaina.

Poliisipartioita Snellmaninkadulla kuvattuna.

Tapahtumapaikkana oli ravintola Snellmaninkadulla Helsingin Kruununhaassa.

Ravintolaan saapui illalla runsaasti poliiseja.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?