Nuuskan avulla lukuisia poikia ansaan Helsingissä houkutelleen miehen tuomio koveni – hyväksikäyttö jatkunut aiemmista 45 uhrista huolimatta - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Seksuaalirikokset

Nuuskan avulla lukuisia poikia ansaan Helsingissä houkutelleen miehen tuomio koveni – hyväksikäyttö jatkunut aiemmista 45 uhrista huolimatta

Helsingin hovioikeus korotti perjantaina antamassaan tuomiossa vuonna 1968 syntyneen Mika Kallion vankeusrangaistuksen neljään vuoteen ja kahdeksaan kuukauteen.

Julkaistu: 10.7. 10:06, Päivitetty 10.7. 10:41

Toistuvasti alaikäisiä poikia nuuskalla houkutelleen ja sen jälkeen hyväksi käyttäneen miehen tuomio koveni Helsingin hovioikeudessa.

Vuonna 1968 syntynyt Mika Kallio sai laajasta hyväksikäyttövyyhdestä neljän vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistuksen.

Käräjäoikeus oli tuominnut hänet aiemmin kolmeksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi vankeuteen.

Poliisi pääsi alun perin kiinni hyväksikäyttövyyhteen Tullin tekemän kotietsinnän avulla. Kotietsintä ei liittynyt seksuaalirikoksiin vaan erilliseen rikosepäilyyn.

Epäilykset laajasta lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä heräsivät, kun viranomaiset löysivät siihen viittaavaa materiaalia miehen hallussa olleilta laitteilta.

Syyskuussa 2018 kihlakunnansyyttäjä Yrjö Reenilä nosti Kalliota vastaan syytteet 26:sta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, 12:sta seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta, 22:sta seksuaalipalvelujen ostamisen yrityksestä nuorelta, viidestä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja yhdestä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä.

Osa syytteistä hylättiin oikeudessa. Pääosa uhreista oli 14–15-vuotiaita poikia.

Kallio myi tai antoi pojille nuuskaa ja alkoholia. Näin hän on päässyt alaikäisten kanssa puheisiin ja alkanut sitten keskustella heidän kanssaan seksistä esimerkiksi Whatsapp-viestipalvelussa.

Vastineeksi nuuskasta hän pyysi poikia esimerkiksi tyydyttämään itseään hänen nähtensä, kuvaamaan itsestään seksivideoita tai lähettämään hänelle valokuvia sukuelimistään.

Mies ei ollut poikiin varsinaisessa sukupuoliyhteydessä. Osalle hän ehdotti koskettelua, mutta he eivät suostuneet.

Molemmissa oikeusasteissa rangaistusta kovennettiin sillä perusteella, että rikollinen toiminta on ollut suunnitelmallista. Myös aikaisempi rikollisuus vaikutti. Sen sijaan julkisuutta ei pidetty syynä lieventää tuomiota, vaikka mies tähän vetosi.

Kalliolla on pitkä lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvä rikoshistoria, johon liittyi jo vanhojen tuomioiden mukaan 45 uhria. Kärsittyään tuomionsa hän on vaihtanut nimeään ja jatkanut toimintaansa.

Lue lisää: Teinit maksoivat kalliisti nuuskasta ja alkoholista

Parhaita timanttijuttuja|”Hän ei lopeta koskaan” – Tällainen mies on rahalla, viinalla ja nuuskalla lapsia Helsingin keskustassa houkutellut sarjahyväksikäyttäjä

Mies houkutteli poikia nuuskalla ja käytti sitten heitä hyväkseen Helsingissä – Käräjäoikeus antoi tuomion laajasta hyväksikäyttövyyhdistä

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?