Espoon Suurpellon tiistaisesta ampumisesta epäillyt vangittiin – kahta miestä epäillään murhasta - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Rikosepäilyt

Espoon Suurpellon tiistaisesta ampumisesta epäillyt vangittiin – kahta miestä epäillään murhasta

Mies ammuttiin Suurpellon Klariksentiellä kuoliaaksi tiistaina iltayhdeksän aikaan. Poliisin mukaan henkirikoksesta epäillyillä on vahva kytkös järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Julkaistu: 10.7. 10:55, Päivitetty 10.7. 19:13

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi perjantaina Espoon Suurpellon ampumisesta epäillyt miehet vangittavaksi. Molemmat ovat 39-vuotiaita ja heidät määrättiin vangittaviksi todennäköisin syin epäiltyinä murhasta.

Ampuminen tapahtui Suurpellon Klariksentiellä tiistaina iltayhdeksän aikaan. Vuonna 1995 syntynyt uhri kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Kaksikko osallistui vangitsemisistuntoihinsa videoyhteyden välityksellä. Oikeuden puheenjohtaja salli kuvaamisen istuntojen alussa, jolloin kumpikin peitti kasvonsa mustalla kansiolla tai vihkolla.

Poliisi on kertonut, että epäillyillä on vahva kytkös järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Tutkinnanjohtaja ei tämän tarkemmin kommentoi epäiltyjen taustoja.

Poliisi pitää tekoa suunnitelmallisena.

”Suunnitelmallisuutta on mukana, sen takia tässä on tämä murhanimike”, sanoo tutkinnanjohtaja Jan Aarnisalo STT:lle.

Hän ei kommentoi epäiltyjen ja uhrin välistä suhdetta, tekotapaa tai tekoa edeltäneitä tapahtumia tarkemmin, sillä tutkinta on niin alussa.

”Kaksi ampuma-asetta on tällä hetkellä poliisin takavarikossa”, niiden alkuperää tutkitaan.

Toisella epäillyistä on aiempien tuomioistuin- ja esitutkinta-asiakirjojen mukaan taustaa Helvetin enkeleistä. Esimerkiksi Rovaniemen hovioikeuden tuomion mukaan mies uhkasi kesällä 2013 poliisia Helvetin enkelien liivit yllään.

MTV:n mukaan myös toisella epäillyllä on yhteyksiä Helvetin enkeleihin.

Rikokset|Krp: Espoon Suurpellon ampujilla kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen, poliisi vaatii murhasta epäiltyjä vangittaviksi

Rikosepäilyt|Espoon Suurpellon ampumisen uhri kuoli vammoihinsa – kahta miestä epäillään murhasta

Poliisi|Espoon Suurpellossa on poliisin tietojen mukaan ammuttu, kaksi epäiltyä otettu kiinni

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?