Poliisi lisää valvontaa Nuuksion kansallispuistossa, syynä muun muassa yöllinen metelöinti - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Luonto

Poliisi lisää valvontaa Nuuksion kansallispuistossa, syynä muun muassa yöllinen metelöinti

Poliisin mukaan häiriökäyttäytyminen Nuuksiossa on lisääntynyt. Se on näkynyt yöllisenä metelöintinä, roskaamisena ja laittomina nuotioina.

Julkaistu: 16.7. 16:33, Päivitetty 16.7. 19:13

Nuuksion kansallispuistossa Espoossa on esiintynyt poikkeuksellisen paljon järjestyshäiriöitä, kertoo poliisi tiedotteessaan. Poliisin mukaan häiriökäyttäytyminen on näkynyt muun muassa yöllisenä metelöintinä, roskaamisena ja laittomana tulentekona.

Poliisi kertoo kohdistavansa alueelle jatkossa häiriöiden vuoksi tehostettua valvontaa. Erityisesti valvontaa aiotaan suorittaa paikoissa, joissa häiriöitä on viime aikoina esiintynyt. Yhtenä tällaisena alueena poliisi mainitsee Espoon Mustalammen.

Vaikka häiriöiden määrä on ollut lisääntymään päin, poliisin tietojen mukaan häiriötä aiheuttaa vain pieni osa puiston vierailijoista.

Poliisi muistuttaa, että vaikka jokamiehenoikeudet takaavat kaikille oikeuden nauttia luonnosta, liittyy oikeuksiin myös velvollisuuksia. Erityisesti poliisi korostaa, että roskia ei saa heittää luontoon. Roskat aiheuttavat muun muassa niitä syöville luonnoneläimille hengenvaaran.

”Poliisi voi puuttua roskaamiseen. Roskaamisesta voidaan määrätä sadan euron rikesakko”, poliisin ympäristörikostorjunnan koordinaattori Riku Lindqvist muistuttaa tiedotteessa.

Oikaisu 16.7. 19.15: Jutun yhteydessä oli alunperin kuva Vihdin puolella sijaitsevasta Mustalammesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?