Varas vei täydessä lastissa olleen panimon pakettiauton – yrittäjä pysäytti varkaan toimintaelokuvatyyliin - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Varkaudet

Varas vei täydessä lastissa olleen panimon pakettiauton – yrittäjä pysäytti varkaan toimintaelokuvatyyliin

Täydessä olutlastissa ollut espoolaispanimon pakettiauto varastettiin päivällä Otaniemestä. Vain muutamaa tuntia myöhemmin varas saatiin kiinni varsin näyttävällä tavalla.

Panimoyrittäjä pysäytti varastetun pakettiauton kurvaamalla autonsa sen eteen.

Julkaistu: 16.7. 19:54

Fat Lizard -panimon pakettiauto varastettiin tänään torstaina Otaniemestä. Panimon edestä varkaan matkaan lähtenyt auto oli panimoyrittäjien mukaan täynnä olutta.

Noin kolme tuntia myöhemmin panimo kirjoitti sosiaalisessa mediassa, että ”homman hallussa”. Panimon jakaman kuvan perusteella homma oli otettu haltuun toimintaelokuvien hengessä.

Kuvassa panimoyrityksen hallituksen puheenjohtaja Tuomas Koskipää on pysäyttänyt autovarkaan parkkeeraamalla vuoden 1977 Chevrolet Corvette -urheiluautonsa poikittain karkumatkalla olleen pakettiauton eteen.

”Saimme Facebookissa vinkin pakun sijainnista, enkä ollut kovin kaukana sieltä”, Koskipää kertoo Helsingin Sanomille.

”Ajattelin lähteä tsägällä katsomaan, näkyisikö sitä vielä.”

Ei mennyt kauaakaan, kun Koskipää havaitsi tutun pakettiauton ja sitä seuraavan poliisiauton ajavan itseään vastaan.

”Tilannenopeus oli pieni, mutta näytti siltä, ettei paku ollut poliisin merkistä huolimatta pysähtymässä. Tein sekunnin murto-osassa päätöksen vetää poikittain sen eteen.”

Tässä kohtaa poliisiautokin oli jo ehtinyt pakettiauton rinnalle, ja varas pysäytti suosiolla toisten autojen muodostamaan sumppuun.

Koskipää myöntää, että poliisi oli moittinut tempausta. Yhteistuumin oli kuitenkin todettu, ettei akuuttia vaaratilannetta ollut alhaisen tilannenopeuden vuoksi syntynyt.

Fat Lizardin logistiikasta vastaava Koskipää kertoo tunnelmien olevan panimolla nyt jo huvittuneet ja helpottuneet.

”Pakettiauton kyydissä oli merkittävä osa meillä tällä hetkellä valmiina olevasta oluesta. Olisi ollut kova šokki, jos ne olisivat hävinneet.”

Hetken varastettuna olleen lastin jälleenmyyntiarvo on yli 7 000 euroa. Koskipään mukaan kuljetus on kuitenkin pienehkölle panimolle merkityksellinen erityisesti asiakassuhteiden kannalta.

”Moni olisi jäänyt tässä kohtaa ilman tilaamiaan juomia ja varmasti pahastunut.”

Vaikka pakettiauto olikin saanut osakseen jokusen naarmun, on se kuitenkin jo tien päällä toimittamassa lastiaan jälleenmyyjille.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?