Poliisi julkaisi kuvat Kaivo­puiston väki­valtaisuuksiin liittyen – tappelussa kuoli nuori mies - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Rikosepäilyt

Poliisi julkaisi kuvat Kaivo­puiston väki­valtaisuuksiin liittyen – tappelussa kuoli nuori mies

Poliisi ei ole tavoittanut rikoksesta epäiltyjä, eikä heidän henkilöllisyytensä ole poliisin tiedossa.

Poliisi haluaisi tavoittaa kuvissa esiintyvät henkilöt.

Julkaistu: 28.7. 12:51, Päivitetty 29.7. 12:49

Helsingin poliisi julkaisi kuvat henkilöistä, jotka liittyvät lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 4.–5. heinäkuuta ravintola Kaivohuoneen edustalla tapahtuneeseen tappeluun.

Tappelun seurauksena kuoli vuonna 2001 syntynyt mies ja loukkaantui neljä muuta.

Poliisi ei ole tavoittanut rikoksesta epäiltyjä, eikä heidän henkilöllisyytensä ole poliisin tiedossa. Poliisi pyytää sekä havaintoja tapahtumista että kuvissa olevien henkilöiden tunnistusta.

”Tässä vaiheessa saatujen tietojen perusteella rikoksesta on syytä epäillä useaa henkilöä. Esitutkinnassa selvitetään kunkin henkilön osuus tapahtumiin”, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisilaitokselta.

Larkio kertoo HS:lle, että kuvien julkaisuun päädyttiin siitä syystä, että muita tietoja epäillyistä poliisilla ei oikeastaan ole.

”Eivätpä nämä juuri itsestään ilmoittele.”

Tapahtumat saivat alkunsa Kaivohuoneella kello 01.00 annetun valomerkin jälkeen.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että ravintolassa iltaa viettämässä ollut nuorten miesten seurue oli poistumassa muiden asiakkaiden mukana ravintolasta, kun narikkatilassa entuudestaan tuntematon mies löi yhtä heistä ilman syytä.

Lyöjä oli poliisin mukaan osa ulkomaalaistaustaista porukkaa.

Ulkomaalaistaustainen porukka jatkoi ravintolan ulkopuolella riidan haastamista lyömisen jälkeen toisen seurueen kanssa.

Toinen seurue oli poliisin mukaan passiivinen ja pyrki hajaantumaan, mutta hetkeä myöhemmin seurueen jäsenet huomasivat, että ulkomaalaistaustaiset miehet löivät ja potkivat yhtä heidän seurassaan ollutta miestä noin 50 metrin päässä ravintolan ulko-ovesta.

Seurueen jäsenet yrittivät mennä väliin, mutta miehet estivät väliin menon ja pahoinpitelivät väliin yrittäneitä.

Yksi uhreista kuoli myöhemmin.

Tutkinnanjohtaja Larkio sanoi jo aiemmin HS:lle, että epäillyt ja uhri eivät todennäköisesti tunteneet toisiaan. Rikosnimikeet johtuvat uhrin kuolemasta.

”Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena, koska yksi pahoinpitelyn uhreista menehtyi saamiinsa vammoihin tapahtumia seuraavana yönä eli sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 6.–7. heinäkuuta”, Larkio kertoo tiedotteessa.

Havainnot tapahtumista ja valvontakamerakuvissa olevien henkilöiden tunnistukset voi lähettää sähköpostitse vakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi tai Whatsapp-sovelluksen kautta poliisille numeroon 050 562 7405.

Oikaisu 29.7. 12.49: Poliisin puhelinnumero korjattu oikeaksi.

Väkivalta|Tappelu Kaivohuoneen edustalla johti nuoren miehen kuolemaan yli kaksi viikkoa sitten: Pääpuskuja ja potkuja käyttäneet epäillyt edelleen kateissa

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?