Espoon Mäkkylän räjähdyksen esitutkinta valmistui: Itsetuhoinen mies viritti pommiansan poliiseille, teolle ei löytynyt selvää motiivia - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Rikokset

Espoon Mäkkylän räjähdyksen esitutkinta valmistui: Itsetuhoinen mies viritti pommiansan poliiseille, teolle ei löytynyt selvää motiivia

Yksi poliisi loukkaantui vakavasti, kun asunnon oveen viritetty räjähde laukesi.

Omatekoisen pommin räjähdysaine oli peräisin ilotulitusraketeista.

Julkaistu: 1.8. 11:30

Espoon Mäkkylässä toukokuussa tapahtuneelle räjähdykselle ei löytynyt esitutkinnassa selkeää motiivia, ilmenee poliisin esitutkintapöytäkirjasta. Keskusrikospoliisi on aiemmin arvellut, että räjähdys olisi ollut poliisille viritetty ansa.

Kerrostaloasunnon oveen viritetty räjähde laukesi, kun poliisipartio oli menossa tarkistustehtävälle huoneistoon. Tapausta on tutkittu murhan yrityksinä.

Tapauksen esitutkinta valmistui heinäkuun lopulla.

Itsetuhoinen mies oli virittänyt asuntonsa oveen pommiansan poliisipartiolle. Kun poliisi raotti asunnon ovea, oveen kiinnitetty pommi räjähti. Toinen poliiseista loukkaantui vakavasti.

Tutkinnassa selvisi, että pommin räjähdysaine oli peräisin ilotulitteista. Pommin virittänyt nelikymppinen mies löytyi asunnosta kuolleena.

Poliisi tutki tapahtumia murhan yrityksinä. Koska epäilty on kuollut, asia ei etene syyteharkintaan.

Rikokset|Uutta tietoa murhan yrityksistä Espoon Mäkkylässä: Krp epäilee, että räjähdeansa oli viritetty poliiseille

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?