Poliisi löysi käsi­kranaatin kerrostalo­asunnosta Helsingin Malmilla, yhtä epäillään ampuma-aserikoksesta - Kaupunki | HS.fi
Kaupunki|Rikosepäilyt

Poliisi löysi käsi­kranaatin kerrostalo­asunnosta Helsingin Malmilla, yhtä epäillään ampuma-aserikoksesta

Poliisi meni asuntoon alun alkaen metelin vuoksi.

Julkaistu: 2.8. 13:58, Päivitetty 2.8. 16:38

Helsingin Malmilla sijaitsevasta kerrostaloasunnosta löytyi sunnuntaiaamuna esine, jota epäiltiin räjähteeksi. Käsikranaatilta vaikuttanut esine löytyi, kun naapuri oli kutsunut poliisit paikalle metelin vuoksi.

Asuntoon päästyään poliisi löysi sieltä myös esineen, joka ensiarvion mukaan vaikutti käsikranaatilta. Yksi asunnossa ollut henkilö otettiin kiinni ampuma-aserikoksesta epäiltynä.

Myöhemmin iltapäivällä Puolustusvoimat vahvisti HS:lle, että esine oli juuri se, joksi sitä oli epäilty: ”Se oli käsikranaatti”, verkkoviestintäpäällikkö Ossian Hartig Puolustusvoimien pääesikunnasta vahvisti.

Poliisi sai hälytyksen Tyynelänkujalle kello 9.27. Helsingin poliisilaitoksen johtokeskuksen mukaan asunnosta oli kuulunut ”ryminää, huutoa ja kovaäänistä musiikinsoittoa”.

Kranaatiksi epäillyn esineen löydyttyä poliisi kutsui Puolustusvoimien edustajat hakemaan esineen pois paikalta. Tämä on poliisin johtokeskuksen mukaan tavanomainen menettely vastaavanlaisissa tapauksissa.

Tilanne oli kaikkineen ohi noin kello 12.30.

Verkkoviestintäpäällikkö Ossian Hartig Puolustusvoimista ei sunnuntaina iltapäivällä osannut kertoa, oliko kyseessä uustuotanto vai esimerkiksi sodan aikainen kranaatti. Myöskään sitä, mistä kranaatti oli peräisin, ei Puolustusvoimista vielä sunnuntaina osattu sanoa.

Asiaa selvitetään arkena, kun paikalla Malmilla käyneeseen purkuryhmään saadaan yhteys. Hartigin mukaan kranaatti viedään varuskuntaan, jossa se räjäytetään.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?