Onko tässä koko Helsingin pysähtynein näyteikkuna? Häkellyttävän ulkokuoren takana harjoitetaan liiketoimintaa, jonka hengissä pysymistä voi pitää pienenä ihmeenä - Kaupunki | HS.fi

Onko tässä koko Helsingin pysähtynein näyteikkuna? Häkellyttävän ulkokuoren takana harjoitetaan liiketoimintaa, jonka hengissä pysymistä voi pitää pienenä ihmeenä

Tietokonehuolto Bitmaster on toiminut samalla paikalla jo 1990-luvulta asti. Sen omistajat Timo Kokkonen ja Pasi Ruokoaho harmittelevat tietotekniikan muuttumista kertakäyttötavaraksi.

Bitmasterin näyteikkunan tarkoituksena on herättää huomiota ja näyttää, että maailma kehittyy hurjasti. ”Nyt näyteikkunan laitteille välillä naureskellaan, mutta aikanaan nekin ovat edustaneet tietotekniikan kärkeä”, Pasi Ruokoaho sanoo.

17.8.2020 2:00 | Päivitetty 17.8.2020 6:36

Punavuoressa Pursimiehenkadulla voi törmätä liikkeeseen, joka näyttää ulkoapäin jämähtäneen historiaan.

Kivijalkaliikkeen näyteikkuna on täynnä pölyttyneitä tietokoneita ja tietokoneen osia. Osa niistä on kymmenien vuosien ikäisiä. Laitteet suorastaan huutavat atk:ta, vanhentunutta termiä, jota tietotekniikasta käytetään nykyään lähinnä kieli poskessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat