Oopperatähden suojeltu huvila on seissyt sädesienen takia tyhjänä yli kymmenen vuotta – Helsinki pähkäilee, mitä tehdä arvotaloillaan

Kaupunkiympäristö­lautakunta käsittelee tänään valtuutetun aloitetta siitä, ettei kaikkia kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kiinteistöjä myytäisi. Myyntilistapohdinnat vaikuttavat esimerkiksi Aino Acktén huvilaan.

Tullisaaren puistossa Laajasalossa sijaitseva Aino Acktén huvila valmistui vuonna 1877. Sen on suunnitellut Theodor Decker, ja arkkitehtuuri edustaa uusrenessanssia. Rakennus on ollut pitkään käyttökiellossa kosteuden aiheuttamien sisäilmaongelmien takia.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta saa tänään käsiteltäväkseen lausunnon siitä, ettei kaupunki myisi kaikkia omistamiaan, kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kiinteistöjä.

Kaupungin toimitilastrategiaa sivuavan aloitteen on tehnyt valtuutettu Seija Muurinen (kok), ja sen on allekirjoittanut 19 muuta valtuutettua. Aloitteen pääviesti aikanaan valtuustoon päätettäväksi tulevassa asiassa on, että kaupunki tarkastelisi jokaisen kohteen myyntiä erikseen ja tapauskohtaisesti – ei siis niin kuin nyt, että kaikki kiinteistöt ovat samalla myyntilistalla niiden kulttuurihistoriallisesta arvosta riippumatta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat